За останні півроку в УПЛ не було жодного нечесного матчу - Баранка

За останні півроку в УПЛ не було жодного нечесного матчу - Баранка

Укрінформ
Італієць каже, що найбільше «договірняків» у юнацьких лігах.

Голова комітету з етики та чесної гри ФФУ Франческо Баранка розповів про успіхи  у боротьбі з договірними матчами в українському футболі. Про це він розповів Sport Arena.

«У прем'єр-лізі за останні півроку не було зафіксовано жодного нечесного матчу. Очищення вищого дивізіону - одне з наших досягнень. Куди менше підозрілих матчів в нижчих лігах. Великі проблеми в юнацьких турнірах і товариських матчах - але, повторюся, ці справи можна відстежувати, ми регулярно це робимо і викриваємо нечесні матчі», - заявив Баранка.

За словами голови комітету, у них були серйозні питання по матчу чемпіонату U-19 «Арсенал» - «Шахтар» і до кількох інших поєдинків. «Був період, коли ми були дуже стурбовані тим, що відбувається у вашому чемпіонаті. Але мені імпонує, що українці швидко усвідомили масштаби проблеми і почали з нею боротися. Створення такого комітету в його нинішньому складі, запрошення людей з провідних футбольних ліг - це підтвердження серйозності намірів ФФУ. Україна як би показує світові, що оголосила боротьбу матч-фіксингу, і це прозоро, серйозно і назавжди», - сказав Баранка.

Нагадаємо, що італієць Франческо Баранка у грудні 2016 року очолив комітет з етики та чесної гри ФФУ. Також він очолює компанію Federbet, яка виявляє фіксовані результати у спортивних змаганнях. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-