Сьогодні стартує «Джиро д’Італія»

Сьогодні стартує «Джиро д’Італія»

Укрінформ
Перша велика велогонка сезону.

Сьогодні стартує ювілейна сота в історії велогонка «Джиро д’Італія». Це перша з трьох великих шосейних велогонок сезону. Про це повідомляє Укрінформ.

На жаль, ювілейна гонка матиме присмак смутку. За два тижні до старту «Джиро» трагічно загинув капітан «Астани» італієць Мікеле Скарпоні, який перемагав на «Джиро»-2011. Аби вшанувати Скарпоні перший етап розпочнеться з хвилини мовчання, а «Астана» навмисно виступатиме увісьмох, не замінюючи свого капітана.  

«Джиро» стартує на Сардінії, а фінішує 28 травня в Мілані роздільною гонкою під час якої може і визначитись переможець. Гонка матиме 5 надскладних гірських етапів, серед яких буде заїзд на вулкан Етна і епічне сходження на вершину Стельвіо (2758 метрів на рівнем моря).

Головні фаворити «Джиро»-2017 – чинний переможець італієць Вінченцо Нібалі (Merida) та майстер гірських сходжень з Колумбії Найро Кінтана (Movistar). На перемогу також претендують капітан британської команди Sky Мікель Ланда, голландець Стевен Крейсвейк (Lotto). Серед тих, хто здатен на сенсацію у загальному заліку, нове покоління велоспорту – Том Дюмолен, Адам Йєйтс, Боб Юнгельс. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-