В УПЛ запровадять матчі за виживання

В УПЛ запровадять матчі за виживання

Укрінформ
Формат УПЛ на наступний сезон: 12 команд і плей-офф за право залишитись в еліті.

У Прем'єр-лізі визначилися з форматом на наступний сезон. Він передбачає 12 команд-учасниць, два кола, а далі поділ на дві шістки. При цьому верхня шістка не зіграє плей-офф за єврокубки.  Про це пише Sport Arena.

«Чемпіонат передбачає два етапи. На першому клуби грають в два кола, а потім формуються дві шістки. Перша розігрує звання чемпіона і місця в єврокубках, а друга шістка визначає клуби, які залишать Прем'єр-лігу», - сказав виконавчий директор УПЛ Євген Дикий в інтерв'ю телеканалу «Футбол 1».

За словами Дикого, передбачено два плей-офф, але вони стосуються команд, які в другій шістці займуть 10 і 11 місце. Вони будуть проводити стикові матчі з командами, які посіли друге і третє місце в першій лізі. Також стало відомо, що матч за Суперкубок України відбудеться 15 липня. Осіння частина чемпіонату триватиме до 10 грудня.

За інформацією Sport Arena, формально рішення про новий формат ще не прийнято. Вчора УПЛ розіслала клубам листи з проханням проголосувати за дану схему проведення чемпіонату. Відповідь клуби повинні дати до кінця завтрашнього дня.

Раніше повідомлялося, що УПЛ розробила п'ять варіантів формату на новий сезон, які розіслала клубам. Всі вони мали на увазі участь 12 команд, а також подальший розділ на дві або три групи після першого етапу. Принципова різниця полягала в кількості і суті стикових матчів.

Нагадаємо, нинішній сезон чемпіонату України проводиться за схемою, згідно з якою 12 команд після двох кіл поділені на дві шістки. Перша веде боротьбу за чемпіонство і вихід в єврокубки, а друга - за виживання в еліті. У першу лігу вилетять дві команди, які займуть останні місця в другій шістці, а плей-офф за виживання не передбачено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-