Сіре дербі і «Динамо» в тумані

Сіре дербі і «Динамо» в тумані

Укрінформ
«Шахтар» перемагає «Динамо» і забезпечує собі титул.

Головний висновок чергового дербі – «Шахтар» вже можна вітати з чемпіонством. Своїм маленьким шансом «Динамо» не скористалось. Майже нічого не вийшло у команди Реброва попереду, а фатальної помилки біля власних воріт кияни припустились дуже швидко. І нова схема в захисті не допомогла. «Шахтар» переміг, довівши свою перевагу в класі окремих гравців та командній силі. А сам поєдинок вийшов напрочуд нудним і сірим.

Перед матчем усі мріяли про відродження інтриги в боротьбі за чемпіонство. Мовляв, якщо «Динамо» переможе і відрив скоротиться до 8 очок, то нас чекає цікавий фініш сезону. Втім, цього не сталось. «Шахтар» вкотре довів, чому в цьому сезоні він впевнено крокує за «золотом». Команда Паулу Фонсеки краще готова тактично, має більше класних виконавців, вміє стримувати суперника і реалізовувати свої моменти.

Саме «Класичне» ще раз засвідчило, що головна проблема «Динамо» - відсутність гострих проникаючих передач. Через це усі дії киян в позиційному наступі дуже передбачувані. Конкретно в цьому матчі «Шахтар» надійно перекривав усі зони і пресингував динамівців з м’ячем. Як результат, «Динамо» вже вшосте поспіль  не зуміли обіграти донечан в чемпіонаті.

Все на що розраховувала команда Сергія Реброва цього вечора – флангові навіси, стандарти і тактика дрібного фолу. Успіху це не принесло. «Гірники» впевнено відзахищались, а розізлити їх не вийшло. На біду киян не пішла гра у лідерів «Динамо» Ярмоленка і Гармаша. А єдиний форвард Беседін просто загубився на полі. Не спрацювали і заміни. Рибалка і Циганков креативу не додали.

Щодо нової схеми захисту «Динамо» (три центральні захисники і два гравця, що відповідали за фланги), то з нею Реброву ще працювати і працювати. У найвідповідальніший момент схема дала збій. Віда, Пантич і Кадар не розібрались у ситуації і дозволи Феррейрі забити переможний м’яч. Зважаючи на травму Кадара (перелом носу), Реброву тепер доведеться або шукати нового виконавця в тріо центрдефів, або тимчасово відмовлятись від нової моделі.

На останок про трибуни «Олімпійського». Як і очікувалось кияни встановили рекорд сезону – матч зібрав 51 732 глядачів. Стільки вболівальників в нинішньому чемпіонаті ще не збиралось. Втім, не все так добре. Неоднозначний перфоманс (декому в банері «100% білий» може привидітись расизм) і ефектне файєр-шоу київських ультрас навряд чи справило позитивне враження на інспекцію УЄФА. Вона перевіряла роботу служб «Олімпійського» в контексті підготовки до фіналу Ліги чемпіонів-2018 і тепер у них мабуть виникнуть питання до служби стюардів.

Останні хвилини матчу проходили у суцільному тумані від піротехніки. В такому ж тумані тепер і майбутнє «Динамо» з Сергієм Ребровим. Розсіяти його здатна хіба що перемога киян в Кубку України, де швидше за все, вони знову зійдуться з «Шахтарем».

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-