На шаховому Євро Анні Музичук  вдалося зруйнувати фортецю

На шаховому Євро Анні Музичук вдалося зруйнувати фортецю

Укрінформ
У третьому раунді чемпіонату Європи серед жінок у Ризі українські шахістки, які перебували у групі лідерів, цього разу досягли чорними лише нічийного результату. 

Наталія Жукова вийшла із дебюту з непоганою позицією проти Зейнаб Мамедьярової з Азербайджану. Та на 15-у ході не використала хорошу нагоду здобути суттєву перевагу. Після чого Наталія швидко згорнула гру.

Марія Музичук не повністю зрівняла гру в сіціліанському захисті проти німкені Сари Гоольт. Проте для нічиєї цього цілком вистачило.

Анна Музичук змушена була продемонструвати чудову ендшпільну техніку білими. Її суперниця Ольга Баделько з Білорусі мала надію побудувати фортецю в ендшпілі без пішака. Та її надії виявилися марними. Цікаво, що обидві сестри у трьох турах не втратили білими і пів-очка.

Увійшла в нічийну серію Інна Гапоненко, яка вже втретє розійшлася миром.  

Так само зіграла чорними і Юлія Осьмак. Проте, цей результат можна вважати суттєвим досягненням, адже її суперницею була титулована грузинка Лела Джавахашвілі. Також в актив можна зарахувати і пів-очка Ольгі Іваненко, яка здобула їх проти знаменитої Альміри Скрипченко із Франції. У хорошому стилі здобула перемогу білими Ольга Бабій. Також по одному очку записали до свого активу Євгенія Долуханова та Ліза Малахова.  На жаль, Наталія Букса поступилася чорними досвідченій Еліні Даніелян з Вірменії.

Після третього туру зі стовідсотковим результатом лідирує Нана Дзагнідзе із Грузії. Її переслідують понад два десятка шахісток, серед яких сестри Музичук та Жукова.

Петро МАРУСЕНКО, міжнародний майстер, тренер ФІДЕ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-