Іспанський тризуб проти Європи

Іспанський тризуб проти Європи

Укрінформ
Три висновки, які слід зробити після матчів 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

В головному європейському клубному турнірі визначились 8 команд, що зіграють у чвертьфіналі. Сюди пробились три клуби Іспанії – «Атлетико», «Барселона», «Реал», два представника Німеччини – «Баварія» і «Боруссія» (Дортмунд) та по одному представнику залишилось у Англії («Лестер»), Італії («Ювентус») і Франції («Монако»). На стадії 1/8 фіналу найбільших втрат зазнали англійці та португальці, у яких вибули по дві команди. Нагадаємо, що чвертьфінали ЛЧ відбудуться 11-12 та 18-19 квітня.

Іспанія й далі краща на континенті

Іспанська Лі Ліга п’ятий сезон поспіль матиме три клуби в чвертьфіналі ЛЧ. При цьому в трьох попередніх розіграшах ЛЧ перемагали саме іспанці. Серед фаворитів вони і цього разу. Експерти та букмекери в один голос називають «Реал» і «Барселону» головними претендентами на титул. Обидва гранди хоч і не стабільні, зате як ніхто інший вміють збиратись на ключові матчі і дотискати суперника. Не забуваймо і про «Атлетико». Команда Дієго Сімеоне вже давно готова аби стати найсильнішою в Європі.

В чому сила іспанських клубів? Це реальні, а не розпіарені зірки, це тактична перевага над суперником, нарешті це величезний досвід відповідальних матчів. Скажімо, одна з причин чому «Барселона» героїчно здолала «ПСЖ» - це саме досвід. Він допоміг лідерам каталонців не лише переграти суперника, але й перехитрувати арбітра. Можливо камбек вийшов не зовсім красивий, натомість усі «фінти» Неймара і Суареса зіграли.

До речі, іспанських клубів у чвертьфіналі могло бути навіть чотири, але «Севілья» досить несподівано не зуміла пройти «Лестер». Команда Хорхе Сампаолі, здавалось, переважала кризовий «Лестер» в усіх компонентах гри. Втім, коли за рахунку 0:2 на виїзді знадобився характер – «Севілья» розвалилась. Таким чином завершилась унікальна серія «Севільї», яка в попередні три сезони вигравала єврокубок. А саме тричі поспіль перемагала в Лізі Європи.

«Баварія» і «Юве» - головна загроза Іспанії

Кинути виклик іспанським монстрам здатні, на думку медіа, «Ювентус» та «Баварія». Обидві команди перебивають у фантастичній формі. Їх амбіції вже давно сягнули рівня перемоги в ЛЧ. При цьому, це не порожні амбіції – вони підкріплені грою, класом, глибиною складу. Наприклад, «Ювентус» володіє унікальною лінією захисту на чолі з легендарним воротарем Буффоном. Не даремно клуб з Турина лідирує в цій ЛЧ за кількістю сухих матчів. На нуль вони зіграли вже шість поєдинків! Крім цього, «Юве» вже 21 матч поспіль в ЛЧ не програє вдома.

У «Баварії», яку тренує італієць Карло Анчелотті, схожі чесноти – порядок, дисципліна, надійність. Щоправда, на відміну від «Юве» атака мюнхенців куди потужніша і різноманітніша. В поганій формі Мюллер чи не йде гра у Левандовського? Не проблема. У Анчелотті є Роббен, Дієго Коста, Відаль і нові надії – Кімміх та Коман. «Якщо хтось і здатен зупинити іспанську навалу, то це «Баварія». Лише німецький топ-клуб має той запас міцності, аби не розвалитися під ударами мадридсько-барселонської армади», - написало авторитетне іспанське видання Marca.

«Лестер» і «Монако» - вже чемпіони симпатій

Не обійшлося і без несподіванок. Сенсація №1 – це успіх «Лестера», який проводить важкий постчемпіонський сезон. Незважаючи на усі проблеми в домашньому чемпіонаті, на міжнародній арені «Лиси» демонструють гідний футбол – п’ять перемог в групі, блискучий прохід «Севільї». Зміна головного тренера позитивно вплинула на «Лестер». Крейг Шекспір, який замінив Клаудіо Раньєрі, додав команді розкутості та повернув минулорічний кураж. І хай свій ліміт футбольної магії «Лестер» вже вичерпав, в чвертьфіналі проти нього важко буде будь-кому.

Сенсація №2 – неймовірний «Монако». Він став черговим прикладом того, як справжні таланти ображають власників великих футбольних гаманців. І нехай «Монако» подолав «Манчестер Сіті» лише в один гол наприкінці другої зустрічі, шарм цієї команди оцінили усі. Від неї повіяло юнацькою зухвалістю і присмаком первісного дикого футболу. Зважаючи на помилки у захисті, у команди Леонарду Жардіма навряд чи є шанси пробитись до  півфіналу. Однак, її майбутнє протистояння в 1/4-ій однозначно стане справжнім видовищем.    

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-