Чому Хачеріді має піти з «Динамо»

Чому Хачеріді має піти з «Динамо»

Укрінформ
Схоже, співпраця захисника збірної України Євгена Хачеріді з київським «Динамо» підходить до завершення. 

Гравець і клуб дали один одному дуже багато. Саме в «Динамо» Хачеріді виріс у захисника європейського рівня, при цьому Євген відіграв за команду достатньо блискучих матчів. Насамперед, на міжнародному рівні. На хвилинку нагадаємо, що Хачеріді грає за «Динамо» з 2008 року. Загалом він відіграв за першу команду 209 матчів і забив 7 м’ячів. Вболівальники полюбили Хачеріді за характер, а експерти відзначили його прогрес, надійність і вміння «читати» гру. Навіть регулярні емоційні зриви не псували позитивного ставлення до Хачеріді. Йому пробачали вилучення і автоголи, бо знали, що коли потрібно «Хач» закриє хоч Мессі.

Втім, завжди запальний Хачеріді в цьому сезоні мав незвично врівноважений вигляд на полі. Щоправда інколи врівноваженість нагадувала байдужість. Складалось враження, що Євгену все одно, що діється на полі. Далі – більше. Під час зимової паузи «Динамо» почало активно шукати нового центрального захисника, а в футбольній тусовці заговорили про напругу у стосунках Сергія Реброва і Хачеріді. Тренера розчаровувало поверхове ставлення гравця до тренувань і його заяви в ЗМІ, де Євген критикує клуб, тренера і навіть президента Ігоря Суркіса.

Конфлікт поглиблювався. В результаті кияни підписали двох нових центрдефів – Александара Пантича і Томаша Кадара, а Хачеріді перестав потрапляти до заявки на матчі першої команди. Згодом він отримав штраф за «сачкування» на тренуваннях і навіть отримав заслання в дубль. «Хачеріді думав, що йому немає заміни в «Динамо», - з образою на гравця прокоментував ситуацію Сергій Ребров. «Хачеріді гратиме за дубль і це його вибір», - додав Ігор Суркіс.

Причини конфлікту цілком прогнозовані. Хачеріді стало нецікаво в «Динамо» і УПЛ. Він вважає, що переріс цей рівень і хоче в європейський чемпіонат. Додала напруги і образа Євгена на керівництво клубу. На його думку, Суркіс свідомо перетримав його в «Динамо», вчасно не продавши закордон. Свої резони ображатися і в клубі. Там сподівались, що Хачеріді за будь-яких обставин залишатиметься професіоналом і не дозволятиме собі подібних страйків. Вихід з усього цього один – цивілізоване розлучення.  

Влітку Хачеріді виповниться 30 років. Зараз у нього фактично останній шанс переїхати в Європу, а у клуба заробити на його трансфері. Вочевидь, найкраще вирішення нинішнього конфлікту аби Хачеріді, Ребров і Суркіс досягли певного компромісу. Гравець отримав би від керівництва гарантії літнього переходу, а сам Євген припинив би демарш і допоміг би на прощання команді у весняній частині чемпіонату. Вміння вчасно і красиво залишити команду – це також футбольне мистецтво.

Святослав Василик, Київ

Фото: football.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-