"Сельта" - "Шахтар". Текстова трансляція

Укрінформ
Онлайн-трансляція першого матчу 1/16 фіналу Ліги Європи УЄФА.

"Сельта" - "Шахтар"

0:1

! Отже, важка, але закономірна перемога «Шахтаря» 1:0. На користь української команди сьогодні зіграло все – клас, досвід, фортуна. Відзначимо два моменти. Перший. «Гірники» не зігнулися під пресингом «Сельти». Другий. Команда Фонсеки скористалась шансом в атаці. Перемога не гарантує «Шахтарю» легкого життя через тиждень в Харкові. Там знадобиться ще більше витримки і дисципліни. 

ПОЄДИНОК ЗАВЕРШЕНО. "Шахтар" здобув дев'яту поспіль перемогу в єврокубках. Матч у відповідь із "Сельтою" віце-чемпіони України проведуть 23 лютого у Харкові.

90+4 - П'ятов забирає м'яч в ногах Джозеппе Россі.

90+3 - Марлоса замінив Азеведо.

90+1 - Фред спробував забити, але не влучив у площину воріт.

90 - Четвертий арбітр призначив 4 хвилини доданого часу.

89 - "Гірники" витримали 5-хвилинний наступ господарів і пішли в атаку. Марлос заробив штрафний.

88 - Яго Аспас не влучив у площину воріт Андрія П'ятова.

! Заключний відрізок матчу за повної переваги «Сельти». «Шахтар» сконцентрував усі сили на захисті власних воріт і буде відбиватися. В ці хвилини потрібно зіграти максимально просто – дуже хочеться втримати переможний рахунок. 

87 - Володіння м'ячем - 50х50.

84 - У "Шахтаря" Бернард замінив Тайсона, а у "Сельти" Джузеппе Россі вийшов замість найбільш помітного сьогодні у піренейців Гвідетті.

80 - Ракицький грубо збив Гвідетті, за що справедливо отримав жовту картку.

75 - У Малишева також жовта картка.

75 - "Сельта" заграла більш жорстко - Яго Аспас отримав попередження.

! Щастить «Шахтарю» - арбітр мав повне право призначати пенальті за боротьбу Ракицького з Гвідетті. Гра запалюється, емоції вирують. За таких обставин українській команді слід використати увесь досвід і клас, аби втримати гру під власним контролем. 

73 - Браво, литовський арбітре, не піддався на провокацію Гвідетті, який був дуже налаштовиний на пенальті і впав від душі... Мажейка безапеляційно зафіксував фол в атаці.

71 - У "Сельти" ще одна жовта картка. Її володарем став Даніель Васс.

! Зараз цікавить одне – на скільки вистачить сил у «Сельти»? Господарі використовують енергозатратний пресинг і поступово можуть підсісти. «Шахтар» в ці хвилини повинен не припускатись помилок в захисті. А тим часом «Сельта» атакує масовано і гостро. 

67 - Жовту картку отримав сербський хавбек піренейців Неманья Радоя.

63 - Удар по воротах у виконанні Густаво Кабраля захист "гірників" заблокував.

62 - За кутовими - 6х0 на користь господарів...

59 - Господарі знову на вістрі атаки. Гвідетті, на радість "Шахтаря", зіпсував момент, вирішивши зіграти п'ятою у штрафному майданчику "гірників".

58 - Пьоне Сісто замінив Бонгонду. 

! Обнадійливий початок другого тайму. «Шахтар» набагато якісніше контролює м’яч, набагато гостріше грає в пас. Як наслідок, моменти у воріт «Сельти», яка має розгублений вигляд. От зараз би і дотиснути суперника… 

56 - Футболісти "Шахтаря" у п'ятьох пішли у стрімку контратаку на трьох оборонців "Сельти", але не змогли як слід розпорядитися м'ячем.

55 - Прорив Ісмаїлі: голкіпер "Сельти" ліквідував загрозу.

53 - Тайсон обіграв кількох іспанців і з 18 метрів пробив вище воріт! На жаль...

50 - Ракицький виконав штрафний - зазисники "Сельти" м'яч відбили.

48 - Гра йде з перемінним успіхом, жодна з команд не може зачепитися за м'яч.

46' - "Шахтар" провів першу заміну: травмованого Дентіньйо замінив Віктор Коваленко.

Розпочався другий тайм!

! Підсумок першого тайму. "Шахтар" обрав вірну тактику – абсолютно невидовищний, тягучий футбол з максимально тривалим контролем м’яча. Гол та ще кілька моментів (у Фреда і Дентіньо) вказують на те, що захист «Сельти» небезгрішний. Добре, що гості цими огріхами вже скористались. Втім, біля власних воріт у "Шахтаря" час від часу виникають проблеми. Захист не завжди встигає за швидкими Аспасом, Гвідетті, Бонгодою. Добре, що у господарів не нічого не виходить з останнім ударом. Після перерви буде важко. «Сельта» посилить тиск. Подивимось на скільки готовий захист "Шахтар" і сподіваємося на хоч б одну результативну контратаку. 

ПЕРЕРВА.

45+4 - Кутовий у виконанні "Сельти" до небезпеки не призвів.

45+4 - Капітан "Шахтаря" Срна отримав попередження.

45+2 - Дентіньйо у боротьбі із захисником намагався вразити ворота господарів - м'яч пролетів вище.

45+1 - Жовта картка Тайсону.

45 - Четвертий арбітр призначив 2 хвилини доданого часу.

44 - Господарі намагаються атакувати, донеччани у свою чергу упевнено контролюють центральні зони. Після довгих передач м'яч потрапляє до рук П'ятова.

41 - Васс пробив повз ворота "гірників".

! Сталось те, на що ми усі сподівались. Щасливий випадок (захисник «Сельти» підслизнувся) і клас зіграли на користь «Шахтаря». Український клуб отримує чималий бонус. Тепер необхідно не притискатись до власних воріт і спробувати підловити суперника на ще одній контратаці. 

40 - Іван Ордець отримав жовту картку за фол проти Хоні.

37 - На побачення з голкіпером господарів вийшов Фред, упав у штрафному майданчику, але свисток литовського судді промовчав.

35 - Команди провели по атаці. Спочатку іспанці не використали тактичну помилку П'ятова, а потім на ударну позицію не встиг вийти Бланко-Лещук.

34 - "Сельта" виконала небезпечний стандарт у виконанні Яго Аспаса. Ронкалья не влучив у площину воріт донеччан.

29 - "Шахтар", намагаючись забити другий м'яч, пішов у масовану атаку, але "гірникам" не вистачило лише останнього удару.

27 - ГОООООООООЛ!!! "Шахтар" відкрив рахунок! Марлос вийшов сам на сам, обвів воротаря, але влучив у захисника. Справу довершив Густаво Бланко-Лещук, буквально з метра поціливши у ворота господарів.

! Новачок «Шахтаря» Бланко Лещук взагалі непомітний. Партнери не помічають свого нападника, бо грають дуже повільно і обережно. 

24 - Гвідетті знову заліз в офсайд.

19 - Лікарі "гірників" чаклують над Дентіньйо. Все добре! Бразильський українець знову у грі.

! Таке враження, що «Шахтар» трохи наляканий останніми успіхами «Сельти». Гості відтіснили іспанців від своїх воріт і зараз намагаються якомога довше тримати м’яч. При цьому ніяких спроб атакувати. Вочевидь, план на перший тайм – не пропустити! 

16 - Небезпечний момент у воріт "Шахтаря": Тео Бонгонда з Гвідетті розіграли "стіночку", проте бельгієць не поцілив у площину воріт "помаранчево-чорних".

14 - Прорив Фреда до штрафного майданчика господарів завершився падінням - Мажейка порушення не угледів. 

13 - Ракицький неточним пасом зірвав атаку своєї команди...

11 - "Шахтар" нарешті пішов вперед, провівши одразу дві атаки за участю Ісмаїлі, Тайсона і Марлоса.

! «Шахтар» дуже обережно розпочав матч. Не виключено, що Фонсека, наперекір собі, зробить на закритий і силовий футбол. «Сельті» важко грати з суперниками, які стягують в захист великі сили.

8 - Другий кутовий у "Сельти", який подав Даніель Васс. Гвідетті залишився один перед П'ятовим, який зафіксував м'яч. До того ж - арбітр зафіксував у гостей офсайд.

4 - Йон Гвідетті зазнав пошкодження, але все для нього завершилося благополучно.

3 - М'яч постійно у іспанців. "Шахтар" грає "другим номером". 

2 - Господарі здобули право на кутовий - Бланко-Лещук вибив м'яч головою.

1 - Тайсон збив Мальйо на лівому фланзі оборони.

Матч розпочався!

Пролунав гімн Ліги Європи УЄФА.

*****************************

16 лютого 2017 року. Віго. Стадіон "Балаїдос". Початок матчу о 20.00. Температура повітря +13 С.

Ласкаво просимо до іспанського міста Віго на перший поєдинок 1/16 фіналу Ліги Європи УЄФА, в якому футболісти місцевої "Сельти" приймають донецький "Шахтар".

Стартові склади.

"СЕЛЬТА" - Серхіо Альварес, Мальйо, Неманья Радоя, Тео Бонгонда, Пабло Ернандес, Йон Гвідетті, Яго Аспас, Даніель Васс, Хоні, Густаво Кабраль, Факундо Ронкалья.

Головний тренер - Едуардо Беріццо.

"ШАХТАР" - Андрій Пятов, Фред, Дентіньйо, Марлос, Максим Малишев, Іван Ордець, Тайсон, Ісмаїлі, Даріо Срна, Ярослав Ракицький, Густаво Бланко-Лещук.

Головний тренер - Паулу Фонсека.

АРБІТР -  Гедімінас Мажейка (Литва).

**************************

Переможна єврокубкова серія віце-чемпіонів України налічує вже вісім матчів. "Шахтар" - єдина команда нинішнього розіграшу Ліги Європи, яка на груповому етапі виграла всі шість матчів. До того ж, забиваючи в середньому по 3,5 м'яча за гру, "гірники" показали кращу різницю забитих і пропущених м'ячів +16 - на сім більше, ніж у найближчих переслідувачів - "Роми", "Фіорентини" і "Зеніта".

"Сельта" в свою чергу не програла жодної домашньої зустрічі в цьому єврокубковому сезоні (одна перемога і дві нічиї), посівши слідом за "Аяксом" друге місце у квартеті G.

У день матчу букмекери вважають, що у протистоянні іспанського та українського клубів немає фаворита. Контора William Hill

оцінює шанси на перемогу і "Сельти", і "Шахтаря" однаковим коефіцієнтом - 2.70. на нічию - 3.10.

Поєдинок "Сельта" - "Шахтар" обслуговуватимуть арбітри з Литви на чолі з Гедимінасом Мажейкою.

"Сельта" і "Шахтар" вже зустрічалися між собою в євротурнірах. У сезоні-2000/2001 суперники протистояли один одному на стадії 1/16 фіналу Кубка УЄФА. У Донецьку була зафіксована нічия - 0:0, а у Віго господарі перемогли з мінімальною перевагою завдяки голу Катаньї у першому таймі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-