Спортивний суд позбавив російську бігунку олімпійського золота

Спортивний суд позбавив російську бігунку олімпійського золота

Укрінформ
Спортивний арбітражний суд (CAS) у Лозанні оголосив російській бігунці Марії Савіновій-Фарносовій про чотирирічну дискваліфікацію і позбавлення "золота" Олімпіади-2012 в бігу на 800 м.

Про це повідомляється на сайті CAS.

Згідно з повідомленням CAS покарання російської легкоатлетки пов'язане з порушенням антидопінгових правил перед Олімпіадою-2012. Термін дії дискваліфікації починається 24 серпня 2015 року. Спортсменка втрачає всі нагороди, здобуті з 26 липня 2010 по 19 серпня 2013 року, у тому числі золоту медаль в бігу на 800 метрів Олімпійських ігор-2012 в Лондоні.

Таким чином, південноафриканська легкоатлетка Кастер Семеня, яка фінішувала в тому олімпійському забігу другою, відтепер має отримати статус олімпійської чемпіонки.

Як повідомлялося, в листопаді 2016 року незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) рекомендувала Міжнародній федерації легкої атлетики (ІААФ) довічно дискваліфікувати п'ятьох російських легкоатлетів, чотирьох тренерів і одного лікаря. У списку була саме Савінова-Фарносова, а також Катерина Поїстогова, яка виборола в забігу на 800 метрів у Лондоні-2012 бронзову медаль.

Також у тому списку є Анастасія Баздирева, Христина Угарова, Тетяна М'язина, Володимир Мохнєв, Володимир Казарін, Олексій Мельников, Віктор Чегін і лікар збірної Росії з легкої атлетики Сергій Португалов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-