Прем'єр-Ліга консолідує український футбольний продукт

Прем'єр-Ліга консолідує український футбольний продукт

Укрінформ
Українська Прем'єр-ліга (УПЛ) та Федерація футболу України (ФФУ) має намір вже найближчим часом підписати новий спільний договір, який повинен стати фундаментальною майданчиком для успішного розвитку професійного футболу серед команд УПЛ.

Про це terrikon.com розповів президент УПЛ Володимир Генінсон.

"Зараз на порядку денному ключове питання у клубів українського топ-дивізіону - це підписання такого договору між ФФУ і УПЛ. Вже відбувся ряд робочих зустрічей та обговорень щодо наповнення договору з ФФУ і з клубами. Сподіваємося найближчим часом процес фіналізувати, і цей документ стане важливим і необхідним майданчиком для успішного розвитку професійного футболу серед команд УПЛ", - зазначив Генінсон.

За його словами, в основу цього договору зокрема закладається централізація медійних, телевізійних і маркетингових прав, система відрахувань національної асоціації на розвиток футболу в країні.

"Створюється єдиний продукт, який приносить вигоду і користь усім учасникам процесу. Не кожен клуб сам по собі, "Динамо", "Дніпро" чи "Карпати", а є продукт, який системно розвивається, приносячи дивіденди всім його учасникам і в першу чергу уболівальникам. Так, у нас є топові клуби, які тягнуть всіх інших. Це правда. Але вони готові пожертвувати своїми заробітками в короткостроковій перспективі, усвідомлюючи необхідність згуртованості для досягнення успіху і високих фінансових результатів кожного клубу та Ліги в цілому", - підкреслив президент УПЛ.

При цьому він повідомив, що Україна зараз знаходиться на останніх позиціях серед європейських ліг щодо грошей, які заробляються клубами від реалізації медійних та спонсорських прав в рамках національного чемпіонату. У той же час український футбольний продукт за спортивними показниками традиційно входить в ТОП-10 рейтингу УЄФА, на сьогоднішній день це восьма позиція з 54 членів-учасників УЄФА.

"Позиція в рейтингу, багата футбольна історія та сучасні дослідження, що підтверджують високий інтерес до футболу в Україні, говорять про одне - потенціал нашої спільної справи колосальний!", - зазначив Генінсон.

Він також нагадав, що нинішній договір між УПЛ і ФФУ діє до 30 червня нинішнього року.

"Підписання нового договору, звичайно ж, повинно бути задовго до цього", - підсумував глава Української Прем'єр-Ліги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-