Олімпійські медалі Токіо зроблять з використаних електропристроїв

Олімпійські медалі Токіо зроблять з використаних електропристроїв

Укрінформ
Оргкомітет XXXII літньої Олімпіади 2020 року в Токіо звернувся до японських громадян, щоб ті пожертвували старі електронні пристрої - смартфони тощо, які можна буде використати для виготовлення нагород.

Організатори сподіваються зібрати вісім тонн металу - золота, срібла і бронзи, з яких виготовлять 5 тисяч медалей для Олімпійських та Паралімпійських ігор, повідомили Укрінформу у прес-служюі НОК України.

"Токіо пішло шляхом Ріо, де задіяли старі частини від холодильників, мікрохвильових печей, комп’ютерів та мобільних телефонів. Такі ініціативи допомагають зберегти ресурси нашої планети і сприятимуть охороні навколишнього середовища", - зазначили у прес-службі.

З квітня відповідні скриньки для збору металу будуть розміщені у магазинах та інших публічних місцях Японії. Тож кожен громадянин зможе зробити свій внесок в олімпійську історію.

Додамо, що Олімпіада проходитиме в Токіо з 24 липня по 9 серпня 2020 року. Змагання відбуватимуться у 33-х видах спорту. У порівнянні з Іграми-2016 в Ріо, до програми включені п'ять нових видів: бейсбол/софтбол, карате, серфінг, скелелазіння та скейтбординг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-