Українські фігуристи готові скласти конкуренцію на ЧЄ - Макарова

Українські фігуристи готові скласти конкуренцію на ЧЄ - Макарова

Укрінформ
Чемпіонат Європи з фігурного катання, який менше ніж за тиждень стартує у чеській Остраві, стане для багатьох його учасників важливим етапом підготовки до наступного, олімпійського сезону. 

Про це заявила генеральний секретар Української федерації фігурного катання на ковзанах (УФФК) Анастасія Макарова, повідомили на прохання  Укрінформу у прес-службі УФКК.

"Лідери європейського фігурного катання (і не лише вони), безсумнівно, вирішуватимуть на льоду Острави  завдання, пов`язані з підготовкою до Олімпійських ігор-2018", - сказала Макарова.

Вона нагадала, що у континентальній першості візьмуть участь четверо українських фігуристів, які виступлять у чоловічому та жіночому одиночному катанні - відповідно Іван Павлов та Анна Хниченкова, а також спортивних танцях на льоду, де змагатиметься  дует Олександра Назарова/Максим Нікітін. При цьому з числа учасників вибула спортивна пара Рената Оганесян/Марк Бардей через стан здоров`я партнерші, у якої, за словами генсека федерації, виявлено "деякі проблеми у серцево-судинній системі".

"Лікарі рекомендували Ренаті дообстежитися, а вже потім приймати рішення щодо участі у змаганнях. За таких умов тренер фігуристів Лілія Батутіна вирішила відмовитися від виступів своїх учнів на чемпіонаті Європи", - пояснила Макарова. 

Таким чином, і на нинішньому європейському форумі, як і на декількох попередніх, Україна не буде представлена у парному катанні. 

Водночас решта українських фігуристів, запевнила Макарова, повністю готова до боротьби на льоду Острави.

"Завданням-максимум для усіх наших спортсменів є якісний прокат програм з чистим виконанням усіх елементів. Українські учасники мають добре зарекомендувати себе перед суддями та глядачами, розкрити свій потенціал, а він, повірте, немалий. Це особливо важливо перед чемпіонатом світу, де точитиметься боротьба за ліцензії на Олімпійські ігри-2018", - заявила представниця УФФК.

Вона зазначила, що, зокрема, Анна Хниченкова, попри проблеми, які її переслідували, підійшла до змагань у хорошій формі. 

"Якщо виходити з можливостей конкуренток Анни, після короткої програми різниця у балах між ними буде невелика і все вирішуватиме довільна. Я вірю, що учениця В'ячеслава Ткаченка  впорається з усіма викликами", - сказала Макарова.

Щодо шансів Івана Павлова, якого тренує Дмитро Шкідченко, генсек зауважила, що у групі своїх безпосередніх суперників київський фігурист "виглядає достойно", хоча у його змагальному арсеналі й відсутній стрибок у чотири оберти.

"На тренуваннях Іван виконує стрибок (у чотири оберти. - Авт.) досить якісно, але фахівці знають, що цей елемент не можна "з ходу" включити до виступу, його потрібно добре відпрацювати у контексті програми. Нині якраз триває такий процес. Можливо, фігурист спробує стрибнути "квад" на Універсіаді, яка відбудеться за півтора місяці до чемпіонату світу, на інших стартах…Зараз для нього головне - добре виступити на льоду Острави", - пояснила генсек.

Вона також дала високу оцінку готовності до стартів українського танцювального дуету Олександра Назарова/Максим Нікітін, відзначивши, що фігуристи "цілком виправдовують схвальні відгуки, які отримують від багатьох фахівців". 

"Наразі Саша та Максим тренуються у США у Ігоря Шпільбанда, вони "везуть" на чемпіонат Європи цікаві програми, тому є підстави сподіватися на позитивний результат. Зрештою, у тому сегменті, де вони змагатимуться, наші фігуристи виглядають цілком конкурентноздатними", - заявила Макарова.

Чемпіонат Європи з фігурного катання відбудеться 23-29 січня у чеському місті Острава.

Людмила Власенко, Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-