Едуардо офіційно залишає

Едуардо офіційно залишає "Шахтар"

Укрінформ
Хорватський футбольний форвард бразильського походження Едуардо йде з донецького "Шахтаря".

Про це у п'ятницю, 23 грудня, повідомляє офіційний сайт "гірників". 

"Шахтар" дякує Едуардо за роки, проведені в команді, за величезний внесок у досягнення клубу, бажає йому успіхів, нових футбольних і життєвих перемог", - йдеться у повідомленні.

Едуардо да Сілва перейшов до "Шахтаря" з лондонського "Арсенала" в липні 2010 року. У дебютному сезоні гравець став кращим бомбардиром команди в Лізі чемпіонів, його голи допомогли "помаранчево-чорним" обіграти "Арсенал" та "Рому" і вийти до чвертьфіналу турніру. Точний удар хорвата приніс донеччанам перемогу у фіналі Кубка України-2011. Усього за перші чотири сезони Едуардо завоював з командою вісім трофеїв.

У сезоні-2014/2015 нападаючий виступав за бразильський клуб "Фламенго", а потім повернувся до "Шахтаря" і провів свій найсильніший сезон за "помаранчево-чорних". На його рахунку найважливіші голи у плей-офф Ліги Європи, Прем'єр-лізі та Кубку України (18 м'ячів у всіх турнірах). У підсумковому голосуванні уболівальники назвали Едуардо кращим гравцем сезону-2015/2016.

У цілому хорватський форвард провів за "гірників" 173 матчі і забив 57 м'ячів. Він тричі ставав чемпіоном України, завоював чотири Кубка України та три Суперкубка країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-