ФФУ та UNICEF проведуть дитячий турнір для дітей-переселенців

ФФУ та UNICEF проведуть дитячий турнір для дітей-переселенців

Укрінформ
22 грудня у Федерації футболу України відбулася зустріч першого віце-президента ФФУ Вадима Костюченка з керівником проектів з питань здоров’я та розвитку молоді представництва UNICEF в Україні Оленою Сакович. 

Була досягнута домовленість про участь ФФУ у 2017 році в організації та проведенні дитячого футбольного турніру UNICEF Ukrainian football cup для дітей-переселенців із зони АТО, повідомили Укрінформу у прес-службі федерації.

Вадим Костюченко підкреслив, що за ініціативи президента Федерації футболу України Андрія Павелка вже проводяться численні дитячі змагання, в тому числі й спрямовані на залучення дітей, які разом зі своїми родинами виїхали зі східних областей України та окупованого Криму.

"ФФУ разом з ФІФА та УЄФА реалізує проекти для дітей, які переїхали із зони АТО та анексованого Криму. Діють комплексні програми,  за півтора року відкрито міні-футбольні стадіони у Донецькій та Херсонській областях, де проживає велика кількість переселенців. Заплановане будівництво такого стадіону у Луганській області. Крім цього, реалізуються програми для дітей, які переїхали з Криму до Херсонської та Миколаївської областей. Проводиться щорічний дитячо-юнацький турнір "Крим – це Україна". А наступного тижня у Херсоні буде відкрито велике футбольне поле і розпочнеться будівництво Центру розвитку футболу для дітей з Криму", - розповів перший віце-президент ФФУ.

Олена Сакович запропонувала підписати оновлений меморандум про співпрацю між Федерацією футболу та UNICEF. Сторони обговорили деталі ще одного майбутнього спільного проекту: будівництва 30-ти футбольних майданчиків, штучне покриття для яких вироблятиметься на новому заводі ФФУ, та придбання 7000 футбольних м’ячів.

Додамо, що турнір UNICEF Ukrainian football cup проходитиме у 301-й школі Донецької, Луганської, Харківської, Запорізької та Дніпропетровської областей. Участь у футбольних матчах візьмуть діти 2005 року народження та молодші. Змагання триватимуть з кінця березня до початку травня 2017 року, а фінальні матчі відбудуться 19-21 травня у Києві. У вирішальних поєдинках зіграють по дві кращі команди з Донецької, Луганської і Харківської областей та по одній кращій - із Запорізької та Дніпропетровської.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-