Шахи: в Рівному - Коробов, Волокитін та інші…

Шахи: в Рівному - Коробов, Волокитін та інші…

Укрінформ
В Рівному розпочинається чемпіонат України з шахів серед чоловіків. Його склад є дуже престижним, хоча відсутні чотири перші номери українців за рейтингом. Отож, спочатку про тих, кого не буде.

Це харків’янин Павло Ельянов (рейтинг - 2762), львів’яни Василь Іванчук (2747), Юрій Криворучко (2766) та киянин Руслан Пономарьов (2709). Звичайно, з ними турнір був би з ознакою "супер".

Але і без них чемпіонат України є доволі представницьким. В ньому зіграють: чемпіон-2015 Андрій Волокитін (Львів, 2649) , Антон Коробов (Харків, 2692), Олександр Арещенко (родом із Луганська, живе у Львові 2678), Олександр Мойсеєнко (Харків, 2657), Захар Єфименко (Мукачеве, 2651), Юрій Кузубов (Львів, 2651), Мартин Кравців (Львів, 2648), Михайло Олексієнко (Львів, 2615), Олександр Ковчан (2585), Євген Штембуляк (Чорноморськ, 2478), Владислав Бахмацький (Луганська обл., 2446), Олексій Соловчук (Полтава, 2409).

Середній рейтинг учасників - приблизно 2600.

Спостерігаючи перед стартом на склад учасників як простий уболівальник, скажу відверто, мало є таких змагань, де я симпатизую чи не усім учасникам. Але все ж таки спробую зберегти об’єктивність і проаналізую, хто, на мій погляд, боротиметься за чемпіонство. У першу чергу, це герої Всесвітньої Олімпіади в Баку - Коробов і Волокитін. Нещодавно на Кубку європейських клубів Антон підтвердив свою чудову форму, і, якщо б мене спитали, на кого я б поставив як на переможця, то вибрав би саме Антона. Андрій зіграв на КєК не так вдало, проте його рекордний виступ на Олімпіаді робить його фаворитом будь-якого змагання, де немає представників світової еліти.

Нещодавно Арещенко виграв у турнірі в Німеччині, й, думаю, що і Олександр сперечатиметься за титул українського чемпіона.

Багато чекаю від Мойсеєнка. Усім відомий високий клас дворазового олімпійського чемпіона. Останнім часом, Сашко трохи випав з обойми провідних українських гравців, та повернутися до неї йому вже давно на часі. Також багато чекаю від Олексієнка. Спостерігав за його виступом на півфіналі чемпіонату в Озерному, де Михайло посів перше місце і продемонстрував відмінну гру.

А переможець найсильнішого з усіх чемпіонатів країни Кузубов, чи тренери збірних на Олімпіаді - Кравців та Ковчан? До речі, важку руку останнього я відчув на собі у півфінальному змаганні. Можна не сумніватися, що у верхній частині таблиці буде надійний Єфименко.

А Штембуляк? Від молодих шахістів завжди можна чекати на потужний крок уперед. Отож, я перелічив ледь не всіх учасників. А це значить, що боротьба на чемпіонаті буде дуже цікавою та змістовною.

Петро Марусенко, міжнародний майстер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-