Коли мінімум - це наш максимум. «Динамо» залишає єврокубки

Коли мінімум - це наш максимум. «Динамо» залишає єврокубки

Укрінформ
Зігравши внічию 0:0 з «Наполі», «Динамо» за тур до завершення групового турніру оформило виліт з єврокубків

Аби залишитися весною в єврокубках «Динамо» потрібно було перемагати. Для цього Сергій Ребров мав ризикнути і зіграти у швидкий атакуючий футбол. Щоправда на словах це виглядало просто, а от як кияни збиралися це втілити на полі уявлялось слабко. Цієї осені команда Реброва наступ вела одноманітно і забивали з величезними труднощами.

Залишалося сподіватись на дива мотивації. Для Реброва та лідерів «Динамо» Хачеріді, Рибалки, Гармаша, Ярмоленка матч був чудовою можливістю покращити враження і показники. А те, що Ребров випустив з перших хвилин одразу 10 українців (єдиним легіонером в основі став Віда) свідчило ще й про наступну фазу перебудови команди. Українізація – ось що чекає «Динамо» найближчим часом. 

За першими враженнями навіть сподобалось як наші контролювали м’яч і намагались викреслювати атаки. Активними на краях були Ярмоленко та Циганков. Але які ж при цьому траплялись провали у захисті. Добре, що впевнено почувався наш голкіпер Рудько, який у підсумку і став кращим у складі гостей.

Далі стало помітно, що «Динамо» не вистачало впевненості. Окрім Ярмоленка ніхто не наважувався загострювати гру. Левова частина передач йшла поперек поля. Згодом виключно на боротьбу переключився Циганков. Він, здається, жодного разу так і зміг обіграти на своєму фланзі захисника господарів Хісая. Цілком загубився на полі і наш форвард Бесєдін.

Будьмо справедливими, в першому таймі динамівці ще як могли розхитували захист «Наполі». Але моментів майже не створили. Після перерви команду перемкнули виключно на захист і бажання просто не програти пересилило бажання виграти. Годі говорити про якийсь кураж. І це тим більше прикро, бо проти такого слабкого «Наполі» можна було б зіграти гостріше. Але кияни погодились на бездумний контроль м’яча в середині поля, і все. Жодного удару у площину воріт! Навіть Ярмоленко в другому таймі скис.

У підсумку «Динамо» обмежило ризик і зіграло внічию 0:0. Матч проти «Наполі» вкотре продемонстрував головну проблему команди – невміння вичавлювати переможний результат з сильним суперником. Так, слід похвалити киян за старання, дисципліну, вміння захищатися. Але сьогодні в Лізі чемпіонів цього замало.

Єдине, що повинен занести собі в актив Сергій Ребров в цій ЛЧ, задіяну на найвищому рівні групу молодих українців. Кожен з них це цеглинка майбутнього «Динамо». Сподіваємось, сильного та успішного.

Святослав Василик, Київ

Фото: http://www.fcdynamo.kiev.ua/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-