Збірна України: Склад резервний, перемога справжня

Збірна України: Склад резервний, перемога справжня

Укрінформ
 Перемога над Сербією 2:0 підтвердила, що команда Шевченка поволі змінюється на краще і має ким замінити лідерів.

Після важкої перемоги над фінами наш тренерський штаб заявив, що в харківському поєдинку дадуть шанс найближчому резерву. В принципі хід виправданий. Серби можливо і нагадують нашого наступного суперника у відборі ЧС-2018 – збірну Хорватії, але зараз моделювати якусь гру з прицілом на хорватів недоцільно.

Склад у «синьо-жовтих» дійсно вийшов експериментальний. З Бойком на воротах, з парою центральних захисників Ордець – Кривцов, та цікавими зв’язками на флангах. Бутко і Циганков справа, Федецький і Караваєв зліва. В нападі з перших хвилин зробили ставку на Зозулю, хоч у того останнім часом взагалі немає ігрової практики в клубі.

Наші повільно входили в гру. Не тримався м’яч, було забагато поперечних передач і бракувало взаєморозуміння в захисті. Добре, що не пропустили на перших хвилинах, бо серби створили два моменти і могли  вийти вперед.

Лише з часом у нас почали виходити атаки. Дуже хотів забити Зозуля. Але епізод з першим голом став доказом того, чого Зозуля в глибокому резерві «Бетису», а Шахов основний в грецькому ПАОКу. Перший незграбно прийняв м’яч перед воротами, натомість другий миттєво зорієнтувався в ситуації і пробив. Відзначимо також в гольовій атаці гарну взаємодію на лівому фланзі Федецького та Караваєва.

Загалом перший тайм приніс стриманий, але все ж оптимізм. Ніхто з експериментального складу не випав. Лідерські якості продемонстрували Сидорчук, Федецький, Зозуля. Ну, і свій перший м’яч за збірну забив Шахов.

Після перерви стало зрозуміло, що Шевченку дуже хоче сьогодні перемогти. Аби відтіснити активних сербів від наших воріт і посилити атаку він випустив Ротаня, Ярмоленка і Зінченка. Отримали шанс Петряк та Бесєдін.

Також важливим було чи «синьо-жовті» функціонально витримають останні 15 хвилин. В попередніх матчах наша збірна помітно підсідала наприкінці гри. В дечому історія повторилась і в Харкові. Але цього разу українці вміло скористались шансами в контратаках. Одна з них призвела до пенальті і голу Ярмоленка.

У підсумку все завершилось комфортною перемогою 2:0, а це солідний результат, зважаючи на клас суперника. Найбільше, що вразило, це бажання і самовіддача гравців. Усі хотіли сподобатись тренерам і фактично у всіх це вийшло. Особливо відзначимо, що в останні 15 хвилин збірна зіграла на результат. А Ярмоленко, Зінченко і дебютант збірної Бесєдін посилили нашу гру.

Окремо варто похвалити Федецького, який самовідданою грою заслужив аби замінити дискваліфікованого Соболя на лівому фланзі захисту у березневому матчі відбору ЧС-2016 проти Хорватії. Вигравши третій матч поспіль, «синьо-жовті» у гарному настрої йдуть на зимові канікули.

Святослав Василик, Київ

Фото: http://www.ffu.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-