Фінське випробування для Шевченка

Фінське випробування для Шевченка

Укрінформ
На збірну України, яка знаходиться в стадії перебудови, сьогодні очікує непростий суперник у відбірковому матчі Чемпіонату світу-2018.

Україна – Фінляндія. 12 листопада. Одеса. Стадіон «Чорноморець». 21.45. Арбітр: Мануель Де Соуза (Португалія). Пряма трансляція на «Україна» та «Футбол 1».

Подолати футбольну «Лінію Маннергейма»

Збірна під керівництвом Андрія Шевченка змінюється, і ці зміни поки що тішать. В Одесі «синьо-жовті» мають продемонструвати, як вони тепер збираються грати першим номером і долати насичений та дисциплінований захист. Нагадаємо, що з цим у нашої збірної завжди були проблеми. А тут ще й суперник незручний. Фіни – це класна команда, яка вміє захищатися, грати на стандартах і контратакувати.

Точно можна сказати, що матч не вийде видовищним. Буде щільна гра, багато боротьби, багато дрібних порушень. За таких обставин величезне значення матиме гра під час стандартів. Українці мають добре підготуватися, бо в повітрі фіни почуваються впевнено. Що нам на руку, так це втрати у складі гостей. Через дискваліфікацію не гратимуть лідери – захисник Мойсандер й організатор атак Ерьоменко. Травмований форвард Похьянпало. Під питанням також сильні хавбеки Хеметай і Шуллер.

Пристрасті за Коноплянкою

На відміну від фінів, у нас втрат не має. Щоправда за три дні до матчу усіх добряче налякав Євген Коноплянка. Через різкий біль він не міг тренуватися і пішли розмови про те, що півзахисник вибув на кілька тижнів. На щастя, спазм відпустив, Коноплянка повернувся до роботи і його поява на полі проти фінів цілком прогнозована. Якщо раптом тренери та лікарі вирішать перестрахуватися і залишать Євгена в резерві, то на його позиції лівого атакуючого хавбека може зіграти хтось з тріо Караваєв, Петряк, Циганков.

Загалом склад «синьо-жовтих» цілком очікуваний. Лінія захисту майже цілком «шахтарською». П’ятов у воротах, Бутко і Соболь на краях, Ракицький і Ордець (Кучер) в центрі. Справа у півзахисті точно гратиме Ярмоленко, який відновився після травми. В центрі поля до Степаненка і Зінченка тренерський штаб додасть Коваленка або ж Сидорчука. На перший погляд, немає альтернативи Кравцю на позиції нападники. Але тут Шевченко може і здивувати, давши шанс з перших хвилин молодому Бесєдіну, а Кравця випустити вже на втомлений захист гостей.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-