Матчі

Матчі "Шахтаря" та "Зорі" у Лізі Європи: прогноз букмекерів

Укрінформ
У четвер, 20 жовтня, донецький "Шахтар" зіграє у Львові з бельгійським "Гентом", а луганська "Зоря" в Роттердамі - з "Феєноордом" у 3-у турі групового етапу Ліги Європи УЄФА.

У цих поєдинках, на думку букмекерів, фаворитами є "Шахтар" та "Феєноорд", повідомляє Укрінформ.

Лідер букмекерської справи - контора William Hill на успіх донеччан приймає ставки з коефіцієнтом 1,36, а на перемогу бельгійського клубу - 8,50. Нічия оцінюється коефіцієнтом 4,75.

У нинішній Лізі Європи "Шахтар" - одна з шести команд, які мають стовідсотковий результат після двох турів групового етапу. Перемога над "Гентом" може продовжити безпрограшну серію донеччан у протистоянні з бельгійськими клубами, яка налічує дев'ять поєдинків.

"Шахтар" і "Гент" раніше ніколи не зустрічалися в офіційних матчах. Цей бельгійський клуб лише одного разу перетинався з українською командою. Було це у сезоні-2010/2011 у третьому кваліфікаційного раунді Ліги чемпіонів. Тоді "Гент" двічі програв київському "Динамо" - 1:3 і 0:3.

До цього "Шахтар" грав у єврокубках з двома бельгійськими командами - "Брюгге" та "Андерлехтом", причому провів з ними десять матчів - 4 перемоги, 5 нічиїх і 1 програш в основний час. Та поразка 0:1 від "Брюгге" у Кубку кубків датована 1995 роком.

Донеччани, щоправда, не пройшли "Брюгге" у кваліфікації Ліги чемпіонів-2002/2003. Сталося це в серії післяматчевих пенальті після після двох нічиїх 1:1. Найбільші перемоги (4:1) "Шахтар" здобув над цим клубом у 2004-у та 2009 роках.

Остання дуель "гірників" з бельгійцями була у березні нинішнього року. Дві перемоги - 1:0 та 3:1, і "Шахтар" вийшов до чвертьфіналу Ліги Європи.

Матч на "Арені Львів" (початок о 20.00) обслуговуватиме суддівська бригада з Англії, яку очолює Ентоні Тейлор.

Турнірне становище у групі Н: "Шахтар" - 6 очок, "Гент" - 4, "Брага" (Португалія) - 1, "Коньяспор" (Туреччина) - 0.

На відміну від "Шахтаря", луганська "Зоря" у букмекерів ходить в аутсайдерах. William Hill вважає явним фаворитом матчу голландський клуб. На тріумф "Феєноорда" приймаються ставки з коефіцієнтом 1,57, на перемогу луганського клубу - 6,50. Нічия оцінюється в 4,0.

Поєдинок, проте, обіцяє бути надзвичайно цікавим. Згадаймо достатньо свіже протистояння цих команд у плей-офф Ліги Європи-2014/2015. Підопічні Юрія Вернидуба зіграли внічию з "Феєноордом" на власному полі (1:1), а матч-відповідь пройшов за неймовірним сценарієм: "Зоря" відігралася, поступаючись з рахунком 0:3, і була близька до виходу до групового раунду за правилом виїзного гола . На жаль, Елвіс Ману, який вийшов на заміну, забив переможний м'яч в доданий час. 4:3 на користь господарів.

Зустріч у Роттердамі (22.05), розсудять рефері з Латвії на чолі з Андрісом Трейманісом.

Турнірне становище у групі А: "Фенербахче" (Туреччина) - 4 очки, "Феєноорд" - 3, "Манчестер Юнайтед" (Англія) - 3, "Зоря" - 1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-