Шахи: Михайло Олексієнко та Микола Бортник домінували в чемпіонатах України

Шахи: Михайло Олексієнко та Микола Бортник домінували в чемпіонатах України

Укрінформ
У селі Омельнику Полтавської області пройшло кілька чемпіонатів України з шахів. Фінали - з блискавичної гри (на партію дається 3 хвилини плюс 2 секунди за зроблений хід, починаючи з першого) та швидких шахів (10+ 5секунд), а також півфінал із класичних шахів.

У фіналах відмінно виступив 22-річний миколаївський міжнародний майстер Микола Бортник. Він виграв обидва турніри, причому зробив це вельми переконливо.

У бліці Микола виграв перші сім партій, а на фініші дозволив собі розслабитися, віддавши півтора очка з двох. Його навіть наздогнав одесит Станіслав Богданович. Обидва набрали по 7,5 очка з 9-ти. Але додаткові показники були набагато кращі у Бортника. Третє місце дісталося миколаївському гросмейстеру Віталію Сівуку.

Також відмінно виступив Бортник у швидких шахах. У перший день він набрав 5 очок з 5-ти, а у другий - дві партії закінчив унічию, а дві - виграв. Його результат - 8 очок з 9-ти - дозволив йому на ціле очко випередити найближчих конкурентів Еміля Мірзоєва з Одеси, Сивука та київського гросмейстера Володимира Сергеєва.

У півфіналі чемпіонату України з класичних шахів відмінно зіграв львівський гросмейстер Михайло Олексієнко. Він продемонстрував творчу універсальність: як відмінне розуміння позиції, так і неабияку тактичну майстерність. На рахунку Олексієнка 7,5 очка з 9-ти. На півочка відстали Олексій Соловчук (Полтава), Олександр Ковчан (Харків) та Євген Штембуляк (Одеса). До головних змагань також потрапив Владислав Бахмацький (Луганська область).

Фінал чемпіонату України розпочнеться у Рівному 5 грудня.

Петро Марусенко, міжнародний майстер, тренер ФІДЕ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-