ФФУ та Харківська ОДА прагнуть повернути місту міжнародний футбол

ФФУ та Харківська ОДА прагнуть повернути місту міжнародний футбол

Укрінформ
Після трирічної перерви міжнародний футбол може повернутися до Харкова. 

Відповідний меморандум 6 жовтня підписали президент Федерації футболу України Андрій Павелко та т.в.о. голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, повідомляє прес-служба ФФУ

"Збірна України - це надбання всіх уболівальників, всіх мешканців нашої країни, - наголосив після підписання меморандуму Павелко. - Тому впевнений, що Харків - прекрасне та футбольне місто - заслуговує на повернення міжнародного статусу. Це надасть нові інвестиційні можливості для всього регіону, а нашій збірній дозволить заново відчути щиру підтримку місцевих уболівальників".

"Вдячна Андрієві Павелку, що він відгукнувся на прохання всіх харків’ян. Нині ми розглядаємо можливість проведення матчу збірної України на стадіоні "Металіст". Це стане ще одним приводом для пожвавлення не лише спортивного, а й економічного життя Харківщини", - підкреслила Юлія Світлична.

 Зазначимо, що після отримання офіційного дозволу від УЄФА проводити в Харкові міжнародні матчі виконком ФФУ затвердить місце товариського поєдинку збірної України 15 листопада нинішнього року. Вже є попередня домовленість, що суперником "синьо-жовтих" стане команда Сербії.

Нагадаємо, що про свій намір домогтися поновлення міжнародного футбольного статусу Харкова Павелко оголосив 11 вересня напередодні візиту на конгрес УЄФА. Згодом Світлична направила на адресу президента ФФУ офіційного листа із клопотанням розглянути можливість проведення у місті гри збірних команд та гарантіями безпеки з боку Харківської ОДА. Це стало додатковим аргументом ФФУ у переговорах з керівництвом УЄФА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-