Туреччина - Україна. Де дивитися

Туреччина - Україна. Де дивитися

Укрінформ
Національна збірна України з футболу сьогодні, 6 жовтня, проведе другий поєдинок відбіркового турніру чемпіонату світу-2018, у якому на виїзді зустрінеться з командою Туреччини.

Матч, який розпочнеться пройде у місті Конья о 21.45, покажуть телеканали "Україна" та "Футбол 1". Текстова трансляція - на Укрінформі.

"Синьо-жовті" розпочали відбірковий цикл домашньою нічиєю з ісландцями (1:1). Турки у свою чергу в Загребі поділили очки с хорватами.

Це буде сьома зустріч української та турецької команд. Саме зі збірною Туреччини в українців пов'язані приємні спогади про виступ у кваліфікації чемпіонату світу 2006 року. Тоді в гостях наша команда під керівництвом Олега Блохіна розгромила суперників з рахунком 3:0. Характерно, що два м'ячі у турецькі ворота відправив нинішній головний тренер "синьо-жовтих" Андрій Шевченко. Вдома українці, щоправда, програли - 0:1, але цей результат не мав особливого значення, оскільки наша команда вже гарантувала собі путівку на чемпіонат світу, де зуміла вийти у чвертьфінал.

Решта чотири поєдинки були товариськими. Тут явна перевага у турецької збірної. 1996 року турки перемогли українців 1:0, 2009-го - 3:0, а  2012-го - 2:0. Ще один матч, 2003-го, завершився нульовою нічиєю.

На переконання головного тренера збірної України Андрія Шевченка, матч буде дуже напруженим: "Жодна гра з турецькими командами у нас ніколи не проходила на низьких швидкостях. Вони демонструють дуже хороший футбол. У цій грі тактика буде відігравати велику роль. Також слід відзначити процес омолодження команди як у нас, так і в команді Туреччини. Буде багато чого нового і в тактичному плані, і в контексті видовища. Для нас важливо грати на перемогу. Все буде залежати від того, як буде складатися матч. Якщо виграємо - будуть хороші три очки. Якщо буде нічия при відповідній грі - також будемо задоволені".

За словами наставника турецької збірної Фатіха Теріма, як би не виступали представники Туреччини в єврокубках, безглуздо проектувати результати клубів на гру національної команди. "Це зовсім інше. І те, що "Бешикташ", "Фенербахче", "Башікшехір" і "Коньяспор" не змогли обіграти українські команди в єврокубках, мене абсолютно не турбує. В Україні є гравці, з якими треба рахуватися. Наприклад, Ярмоленко. І ряд інших гравців, яких ми вивчили. І ознайомили з інформацією наших футболістів", - сказав Терім.

Букмекери у день матчу віддають незначну перевагу турецькій команді. Авторитетна контора William Hill приймає ставки на успіх господарів поля з коефіцієнтом 2,15, а на перемогу збірної України - 3,30. Нічия оцінюється коефіцієнтом 3,10,

Поєдинок Туреччина - Україна обслуговуватиме бригада арбітрів з Німеччини, яку очолює 43-річний Мануель Грефе.

В інших матчах відбіркової групи І дебютант турніру Косово на нейтральному полі в албанському Шкодері зіграє з Хорватією, а Ісландія в Рейк'явіку зійдеться з Фінляндією.

Після першого туру в групі I всі команди набрали по 1 очку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-