Зі Стамбула з надією. Як «Динамо» довело, що його рано списувати в Лізі чемпіонів

Зі Стамбула з надією. Як «Динамо» довело, що його рано списувати в Лізі чемпіонів

Укрінформ
В другому турі Ліги чемпіонів київське «Динамо» зіграло внічию на виїзді з турецьким «Бешикташем» 1:1 

Чи справді «Динамо» подолало кризу і мав продемонструвати цей матч. Перемога над «Олімпіком» ще нічого не доводила. Матч в Стамбулі мав ще і величезне турнірне значення. Після необов’язкової поразки вдома від «Наполі», невдача з «Бешикташем» могла перекреслити усі надії киян на вихід з групи. Позбавитись шансів на плей-офф вже після другого туру – зовсім не те, на що сподівались від команди Сергія Реброва.

Стартовий склад «Динамо» не став сенсацією. У ворота другий матч поспіль став Рудько, який змінив Шовковського. Ребров так і не пробачив ветерану його помилки з «Наполі». Попри чутки про травмовану спину з перших хвилин вийшов Ярмоленко. Зліва Ребров зробив ставку на Гонсалеса, залишивши Циганкова в резерві. В центрі очікувано вийшли Рибалка, Гармаш і Буяльський.

Перший тайм у «Динамо» однозначно не вийшов. По-перше, ми програли фланги. Морозюку і Антунешу було складно проти технічних і швидких гравців «Бешикташа». Нічого не вийшло у динамівців і в середині поля. Господарі вміло пресингували і перекривали зони.

Гол Куарежми став банальним наслідком порушення настанов Реброва не фолити поблизу штрафного. До того ж до фолу призвела необов’язкова помилка динамівців після передачі. Одним словом, самі собі привезли.

Поступаючись 0:1, динамівці дуже невпевнено контролювали м’яч. Не могли зв’язати до купи два-три паси. Була надія на Ярмоленка, але склалось таке враження, що Андрій вийшов на поле не зовсім здоровим. Відрізаним від м’яча був і наш форвард Мораес. Як наслідок, за тайм у «Динамо» жодного удару в площину воріт.

До честі Реброва і команди усе змінилось після перерви. Наші стали загострювати за першої-ліпшої нагоди. Спочатку виходило кострубато. Передачі Ярмоленка і Гонсалеса були неточними. А удари Гармаша непідготовленими.

Втім настрій, швидкість і заточеність динамівців на удари не зникали. Винагородою за це став гол юного Циганкова після прострілу Рибалки зі штрафного. Шкода, але другий тайм і матч в цілому стали грою не використаних можливостей «Динамо». Кияни були близькими до перемоги, але вже за рахунку 1:1 змарнували кілька моментів. А шанс Ярмоленка то взагалі щось. Подібні промахи згадуватимуть ще довго.

Головний позитивний підсумок – команда Реброва зуміла перебороти себе після невдалого першого тайму. В цілому матч показав, що у киян достатньо прихованого потенціалу – ігрового та кадрового. Гол Циганкова має стати новим відліком для «Динамо» в цій Лізі чемпіонів. Тож чекаємо на позитивний результат в майбутньому подвійному протистоянні з «Бенфікою».

Святослав Василик

Фото: facebook.com/Besiktas

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-