Володимир Мунтян: фінал Ліги чемпіонів у Києві -  подія,  рівнозначна Євро- 2012

Володимир Мунтян: фінал Ліги чемпіонів у Києві - подія, рівнозначна Євро- 2012

Опитування
Укрінформ
Вирішальний матч найпрестижнішого футбольного клубного турніру сезону-2017/2018 років пройде у столиці України. 

У четвер, 15 вересня, УЄФА довірив проведення фіналу Ліги чемпіонів стадіону, який чотири роки тому став свідком вирішальної баталії чемпіонату Європи 2012 року, - НСК "Олімпійський".

Безсумнівно, це неординарна подія має величезне іміджеве значення не лише для нашої головної спортивної арени, українського футболу, але й для всієї країни.

Ось що кажуть про це люди, котрі знають вітчизняний футбол, як то кажуть, глибоко із середини.

Володимир МУНТЯН, знаменитий хавбек київського "Динамо" 60-70-х років:

"Дякую, що не забуваєте стару гвардію ... Якщо вам цікава моя думка з приводу фіналу Ліги чемпіонів у Києві, скажу, що це колосальна подія, причому, не лише для спорту, футболу, але і в політичному сенсі.

Вона рівнозначна Євро- 2012, яке, вважаю, пройшло на найвищому рівні. Ми маємо високо тримати марку. Ще скажу, що мені дуже б хотілося, щоб ця подія стала символом миру. Щоб від неї пішов мирний відлік, і наша країна, нарешті, зітхнула б з полегшенням. Мені б дуже хотілося (дай Бог здоров'я) подивитися цей матч на трибунах "Олімпійського". І щоб в фіналі грало київське "Динамо" або будь-який інший український клуб ".

Андрій ПАВЕЛКО, президент Федерації футболу України:

"Фінал Ліги чемпіонів у Києві - перемога кожного українця! Хочу всіх привітати із цим рішенням і, звичайно ж, сказати, що виконана робота не пропала даремно.

Сьогодні ми маємо таку нагоду привітати всіх з тим, що свято футболу - фінал Ліги чемпіонів - буде в Україні, у Києві. Особливо хотілося б подякувати Президенту України Петру Порошенку, який всіма своїми діями з першого дня підтримував цю ідею, і тому ми сьогодні отримали таке довгоочікуване рішення УЄФА".

Артем ФРАНКОВ, головний редактор журналу "Футбол", член виконкому ФФУ.

"Це з усіх боків добре. А головне - з точки зору престижу країни. Адже футбол - більше, ніж спорт. Але якщо все ж таки говорити конкретно про футбол, то фінал Ліги чемпіонів - найкраща популяризація гри. Крім того, це розвиток інфраструктури, потужний бізнес-проект. Не секрет, що в усьому світі на таких "івентах" добре заробляють. Хочу особливо підкреслити, що дістати право проведенння фіналу ЛЧ було нелегко. Була зроблена колосальна, невидима для широкої публіки, робота.

З нею чудово впоралася наша федерація футболу, міська влада столиці, державні органи. Як колись казали, - усі "міністерства та відомства". Україна надала УЄФА всю необхідну документацію та гарантії, що вона може провести у себе фінал такого престижного турніру ".

Додамо, що київський фінал Ліги чемпіонів орієнтовно пройде у травні 2018 року, перед ЧС в Росії, старт якого запланований на 14 червня .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-