Білоруса покарали за російський прапор на Паралімпіаді

Білоруса покарали за російський прапор на Паралімпіаді

Укрінформ
Міжнародний паралімпійський комітет (МПК) анулював акредитацію представника делегації Білорусі, який розгорнув прапор Росії під час церемонії відкриття Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро.

Про це у Twitter повідомив директор зі зв'язків з громадськістю МПК Крейг Спенс. 

"МПК скасувала акредитацію людини, яка несла російський прапор у складі білоруської делегації на Іграх Ріо-2016", - написав Спенс.

Міністерство спорту та туризму Білорусі заявило, що прапор Росії ніс співробітник управління національних команд міністерства Андрій Фомочкін. 

Як відомо, після вирішення про відсторонення російських спортсменів від Паралімпіади білоруська делегація пообіцяла пронести російський прапор на церемонії відкриття на знак підтримки, проте МПК безпосередньо заборонив білорусам це робити, заявивши, що подібну поведінку буде розцінено як політичний жест.

Злагоджена схвальна реакція керівництва та відомств Росії і Білорусі із цього приводу свідчить про те, що акцію було заздалегідь сплановано й узгоджено.

Відзначимо, МПК у повному складі усунув паралімпійську збірну Росії від ігор у Ріо через допінговий скандал. Більше того, російські паралімпійці не зможуть брати участь у зимових Іграх 2018 р. у південнокорейському місті Пхенчхан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-