Легкоатлетична асоціація підтвердила допуск Клішиної до Ігор

Легкоатлетична асоціація підтвердила допуск Клішиної до Ігор

Олімпіада-2016
Укрінформ
Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) знову допустила росіянку Дар'ю Клішину до участі в Олімпіаді у Бразилії.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Ми ініціювали процес перегляду нових доказів, наданих нам. За результатами нового розгляду, незважаючи на інформацію, отриману від Макларена, прийнято рішення про те, що спортсменка має право виступити в Ріо", - йдеться в заяві IAAF, опублікованому у понеділок.

Нагадаємо, Клішина - єдина з членів російської збірної з легкої атлетики, допущена на Олімпіаду в Ріо. Решта російських легкоатлетів були дискваліфіковані на підставі доповіді WADA про державну систему застосування допінгу в Росії.

Проте 12 серпня Бюро IAAF з перегляду допінгових випадків, яке спочатку дало дозвіл стрибунці у довжину Клішиній брати участь в Олімпіаді, скасував своє ж рішення, пославшись на нову інформацію, отриману від голови незалежної комісії WADA  Річарда Макларена.

Легкоатлетка подала апеляцію у Спортивний арбітражний суд, який постановив, що Клішина відповідала всім критеріям IAAF і, незважаючи на додаткову інформацію, може брати участь в Олімпіаді, оскільки протягом тривалого часу жила і тренувалася за межами Росії.

Початок змагань зі стрибків у довжину, у яких виступить Клішина, заплановано на 16 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-