Ріо-2016. День 7. Текстова трансляція. Говоров не доплив до медалей

Ріо-2016. День 7. Текстова трансляція. Говоров не доплив до медалей

Оновлюється
Укрінформ
В Ріо-де-Жанейро (Бразилія) 12 серпня розіграли чергові 24 комплекти нагород ХХХІ літніх Олімпійських Ігор.

Вітаємо, друзі! На літній Олімпіаді в Ріо продовжуються події головного спортивного дійства планети!

Сьогодні в Ріо пройдуть змагання в 26 видах олімпійських дисциплін. Переможці та призери Ігор-2016 визначаться в 13 видах спорту, в п'яти з яких на медалі розраховують українські спортсмени.

За місця на олімпійському п'єдесталі боротимуться плавець Андрій Говоров вільний

 стиль, 50 метрів); стрілки Сергій Куліш і Олег Царьков (малокаліберна гвинтівка, лежачи); дзюдоїсти Яків Хаммо (понад 100 кг) і Світлана Ярьомка (понад 78 кг); Наталя Москвіна (батут); легкоатлети Руслан Дмитренко, Назар Коваленко і Ігор Главан (ходьба 20 км), Ольга Голодна і Галина Облещук (ядро).

**********************

06:45 – Сьомий день Олімпійських ігор в Ріо завершився. На жаль, ми знову розчаровуємось: наша головна надія дня – Андрій Говоров – без медалей. Близько до медалі був Олександр Пелешенко, однак і йому не вдалося «підсолодити» життя українським шанувальникам спорту. Дзюдоїст Яків Хаммо завершив свої виступи раніше, ніж очікувалось, не справдились наші надії і у спортивній ходьбі, як і в стрибках на батуті. Загалом невдалий день для нашої команди.

Але якщо абстрагуватись від наших невдач, то слід визнати що яскравих спортивних подій було більш ніж достатньо. Видовищний і напружений фінал парного розряду в тенісі, який ще б трохи і став би сенсаційним. Штангіст з Ірану  К'януш Ростамі не тільки виборов першу нагороду (і відразу золоту) для своєї країни, а й встановив новий олімпійський та світовий рекорди. Також варто відзначити 27 олімпійську медаль Фелпса, який програв у запливі на 100 метрів вільним стилем сінгапурцю Джозефу Скулінгу. І, звісно ж, четверте «золото» неймовірної 19-річної американки Кеті Ледекі.

Після сьомого дня змагань у медальному заліку Сполучені Штати зміцнили своє лідерство – у них 50 нагород, 20 з яких золоті, 13 срібні, 17 бронзові. Слідом йде Китай з 37 медалями (13 золотих, 10 срібних, 14 бронзових), а замикає трійку лідерів Велика Британія з 22 нагородами (7 золотих, 9 срібних, 6 бронзових).

Ми, маючи як і раніше три нагороди, опустились на 42 місце.

06:45 – 120 хвилин ігрового часу та серія післяматчевих пенальті знадобилось жіночим футбольним збірним Бразилії та Австралії, щоб визначити переможця, який зіграє у півфіналі олімпійського турніру. Збірна Бразилії мала беззаперечну ігрову перевагу, однак забити з гри австралійкам вони так і не змогли. Проте господарки турніру були успішнішими в «футбольній лотереї», що і вирішило долю протистояння.

У півфіналі збірна Бразилії зіграє зі збірною Швеції, яка сенсаційно перемогла команду США.

06:00 – Баскетбол, чоловіки. Збірна Франції досить легко розібралась з командою Венесуели – 96-56. Наразі французи треті у групі, маючи 7 очок. В наступному матчі їм буде протистояти американська «Dream Team», яка ще не знала гіркоти поразок на іграх..

5:02 – А тим часом завершився фінал змагання серед жінок зі штовхання ядра.  «Золото» у Мішель Картер з США, «срібло» у новозеландки Валері Адамс, бронзу здобула угорка Аніта Мартон.

04:57 - На жаль, наш пловець Андрій Говоров, якого вважали одним з фаворитом 50-метрівки вільним стилем, завершив заплив 5-м і лишився без медалі взагалі.

 А першим в цьому запливі був американець Ервін Ентоні, "срібло" у француза Флорана Манауду, "бронзу" здобув ще один американець Натан Едріан.

04:48 - Здається, народжується нова прикмета: щоб стати олімпійським чемпіоном треба в дитинстві зустріти Майкла Фелпса та сфотографуватись з ним. Впізнаєте вчорашню героїню-гімнастку Сімон Бейлз?
 

Фелпс та Скулінг раніше зустрічались, ще у 2008 році... Сінгапурець сьогодні переміг кумира дитинства!

04:31 – І ще два рекорди сьогодні побиті: американка Кеті Ледекі, яка тріумфувала на 800-метрівці вільним стилем, показала час 8:04.79, яким «оновила» олімпійський та світовий рекорд. Її «золото» стало 18 для збірної США.

«Срібло» у британки Джаз Карлін (8:16.17), а бронзову нагороду отримує угорка Богларка Капас (08:16.37). 

04:20 – Несподівано завершився медальний заплив у чоловіків на 100-метрівці батерфляєм: перемогу тут святкував не Майкл Фелпс, який вважався беззаперечним фаворитом, а сінгапурець Жозеф Скулінг. Причому його час 50:39 став новим олімпійським рекордом. Зірковий американець Фелпс був лише другим, поділивши бронзу з південноафриканцем Чадом Ле Косом (обидва завершили заплив з часом 51:14). «Срібло» у угорця Ласло Чеха (51:26).

04:15 – Меделін Дірадо здобула чергове «золото» для олімпійської збірної США, вона була найкращою серед жінок у 200-метрівці на спині, її час 2:05.99. «Срібло» у Катінки Хоссу, бронзову медаль виборола канадка Хілларі Колдвел.

04:05 - Свою медаль Рафа Надаль вже отримав. Можливо не останню на цих іграх, він може стати першим спорстменом, зробившим "золотий дубль" в тенісі, перемігши і в парному, і в одиночному розряді.

04:00 – Завершились кваліфікаційні змагання з метання молота серед жінок, в яких брала участь і наша Ірина Новожилова. Нажаль, вона показала лише 12 результат і не кваліфікувалась у фінал.

03:45 – Фантастичний фінал у чоловічому парному розряді з тенісу завершився перемогою фаворитів – іспанців Рафаеля Надаля та Марка Лопеса. Однак ніхто не очікував, що румунський тандем Хоріа Текеу/Флорін Мергеа буде аж так опиратись: перший сет іспанці виграли дуже легко – 6:2, однак другий був за румунськими тенісистами – 6:3. Вирішальний сет пари грали майже на рівні, лише в кінці іспанцям вдалось дотиснути суперників - 6:4! 

03:35 – Після третьої вправи в багатобор'ї  (штовхання ядра)наші атлетки Фодорова Аліна та Анна Касьянова в загальному заліку займають 16 та 21 місце відповідно.

А лідирує представниця Бельгії Тіам Нафісату, слідом за нею місця в трійці посідають британка Джесіка Енніс-Хілл та барбадоська атлетка Акела Джонс.

03:20 – Ось він, один з головних героїв дня: олімпійський чемпіон, світовий та олімпійський рекордсмен К'януш Ростамі

03:15 – Бадмінтон. Українець Артем Поштарьов у дебютному для себе поєдинку на Іграх поступився південноафриканцю Джейкобу Маліекалу – рахунок за партіями 0:2.

03:05 – Баскетбольна збірна США у важкому матчі перемогла Сербію – 94:91 – чим підтвердила статус одного з фаворитів олімпійського турніру. За 1 хвилину до кінця серби мали фору в три очка, однак перевагу не втримали.

03:00 – На жаль, наш важкоатлет Олександр Пелешенко без медалі, у фіналі важкоатлетичного турніру серед чоловіків (85 кілограмів) він був лише п`ятим з 23 атлетів, що, тим не менш, є достойним результатом.

А перемогу у цій дисципліні святкував іранський спортсмен К'януш Ростамі, який взяв вагу в 396 кілограмів, встановивши олімпійський та світовий рекорди! «Срібло» у китайця Тіан Тао, бронзову нагороду здобуває румун Габріель Сінкраян.

02:53 – Маємо ще одну несподіванку у жіночому футбольному турнірі. У чвертьфіналі збірна Франції, не дивлячись на солідну ігрову перевагу, мінімально поступилася канадській збірній і вилітає з турніру.

У півфіналі на канадська команда зіграє зі збірною Німеччини.

02:30 - Не тільки в плаванні ми можемо сьогодні розраховувати на медаль, тримаймо кулаки за нашого важкоатлета Олександра Пелешенка, який наразі вдало виступає у фіналі чоловічого турніру!

01:50 – Неймовірним видався чоловічий фінал з фехтування на рапірі: російська команда, яка після 5 поєдинків програвала французам 9 очок, таки вирвала перемогу і здолала суперника з рахунком 45-41.

Бронзові нагороди в скарбничку своєї команди поклали американські фехтувальники.  

01:44 – Бронзовими призерами Олімпійських ігор з тенісу в парному розряді став американський чоловічий дует Стів Джонс/Джек Сок, який у матчі за бронзу здолав канадську пару Даніель Нестор/Васек Поспісіл. Рахунок протистояння – 6:2, 6:4. 

01:36 – Жіноча збірна Іспанії з баскетболу познущалась над суперницями з Сенегалу, результат матчу 97:43. Ця легка перемога дозволила іспанкам зайняти другу сходинку у групі В, однак наступний матч проти канадок (які наразі треті і мають однакову кількість очок з іспанською командою) буде куди складнішим. 

01:28 - Для Бредлі Віггінза, лідера британської команди, яка кілька хвилин тому стала олімпійським чемпіоном в чоловічій гонці-переслідуванні, це вже 5 золота олімпійська нагорода в кар`єрі. Загалом же в його доробку 8 олімпійських медалей (5 золотих, 2 "бронзи", 1 "срібло"). Наразі він є одним з найтитулованіших британських спортсменів на цій олімпіаді.

01:17 – Велоспорт. Рекордом завершилась вирішальна командна гонка в чоловічому переслідуванні : британці, які здобули золоті медалі, з часом 3:50:256 встановили новий світовий рекорд!

«Срібло» завоювали австралійці, а в гонці за «бронзу» данці святкували перемогу над новозеланцями.

00.40 – Останнім півфіналістом у чоловічому тенісі став японець Кеї Нісікорі. Він щойно обіграв француза Гаеля Монфіса 7:6, 4:6, 7:6. Таким чином, за вихід у фінал Нісікорі посперечається з британцем Енді Марреєм

00.25 – У командному спринті на треці перемогли велосипедистки Китаю. «Срібло» у Росії. «Бронза» у Німеччини

00.05 – У чоловічому тенісному турнірі відома перша півфінальна пара. Хуан Мартін Дель Потро з Аргентини зіграє проти культового іспанця Рафаеля Надаля.

00.00 – Другим півфіналістом жіночого футбольного турніру стала збірна Німеччини. Завдяки голу Мелані Берінгер німкені обіграли Китай 1:0. Китайські футболістки мали шанс перевести матч в додатковий час, але на останніх хвилинах не реалізували пенальті. Німеччина зіграє з переможцем пари Канада – Франція.

23.50 – Гарні новини для України з олімпійського басейну для стрибків.

23.45 – Останнє «золото» у дзюдоїстів у надважкій категорії очікувано здобув зірковий француз Тедді Рінер. У вкрай напруженому фіналі він дотиснув японця Хісайоши Харасаву. Бронзові медалі вибороли Рафаел Сілва з Бразилії та Ор Сассон з Ізраїлю. Українець Яків Хаммо не пробився до чвертьфіналу. 

23.30 – Свої «жнива» у тих, хто перевіряє спортсменів на допінг. Є перші «жертви».

23.25 – Чемпіонські емоції Емілі Андеоль.

23.15 – Завершився жіночий турнір з дзюдо. Останнє «золото» у категорії понад 78 кг стало власністю француженки Емілі Андеоль. Вона у фіналі здолала кубинку Ідаліс Ортіс. «Бронза» у Каноє Ямабе з Японії та Ю Сонь з Китаю. Наша Світлана Ярьомка вибула тут вже у першому колі.

23.10 – Як і передбачалось золоту медаль в індивідуальній першості у стрільбі з луку отримує представник Південної Кореї Ку Бончан. У фіналі він впевнено перестріляв француза Жан-Шарля Вайядона. На третьому місці Брейді Еллісон зі США. 

23.00 – Українська важкоатлетка Ірина Деха завершила змагання у категорії до 75 кг на 5-й позиції. А золоту медаль впевнено виборола Рім Йонг Сім з КНДР. «Срібло» у Дарьї Наумової з Білорусії. «Бронза» у іспанки Лідії Валентин Перес

22.45 – Знайомтесь, найсильніша на Олімпіаді стрибунка на батуті канадка Розі Макленнан

22.40 – Завершився командний турнір у виїздці. Чемпіонами стали кіннотники з Німеччини. На другому місці збірна Великобританія. На третьому – США

22.35 – Визначилась чемпіонка Олімпіади у стрибках на батуті. Золоту медаль виборола канадка Розанна Макленнан. «Срібло» у британки Бріони Пейдж. «Бронза» у Лі Дан з Китаю. Наша Наталя Москвіна до фіналу не потрапила. 

22.05 – Наші надії у спортивній ходьбі не справдились. Українці фінішували далеко від подіуму. Руслан Дмитренко був 16-м, Ігор Главан – 35-м, Назар Коваленко – 40-м. А чемпіоном став китаєць Вань Жен. «Срібло» у іншого представника Китаю Кай Зеліна. Третій час у Дейна Берд-Сміта з Австралії. 

21.55 – Італійка Діана Бакозі стала чемпіонкою Ігр-2016 у стендовій стрільбі (скит). У фіналі вона перестріляла свою землячку Кьяру Кайнеро. «Бронза» у американки Кім Роде

21.50 - Легка атлетика. У ходьбі на 20 км два перших місця посіли китайці: олімпійським чемпіоном став Ван Чжен (1 година 19 хвилин 14 секунд), обійшовши на 12 секунд Цай Цілина (1:19.26), у у якого "срібло". Бронзовим призером став австралієць Дейн Бірд-Сміт (1:19.37). На 16-му місці фінішував Руслан Дмитренко (1:21.40), на 35-му - Ігор Главан (1:23.32), на 40-му - Назар Коваленко (1:24.40). Загалом на старт вийшли 74 спортсмени, з яких на фініш прийшли лише 65.

21.45 – Сенсація! Жіноча збірна США з футболу вилітає з турніру. Американки програли чвертьфінальний матч команді Швеції в серії пенальті 3:4 (1:1). У півфіналі шведки зустрінуться з переможцем пари Бразилія – Австралія. 

21.40 - Стрибки на батуті. Тетяна Москвіна посіла останнє, 16 місце у кваліфікації і не потрапила у фінал. Результат харків'янки, яка припустилася грубої помилки, - 63.330 бала. Виграла відбір Тетяна Петреня з Білорусі (104,515). Фінальну десятку замкнула німкеня Леоні Адам (97,885).

21.35 - Плавання. Фінал на 1500 метрів вільним стилем пройде без українців. У попередніх запливах Михайло Романчук фінішував з 15-м часом (15 хвилин 01,35 секунди), а Сергій Фролов (15.04,61) посів 17-й рядок серед 45 учасників. Кваліфікацію виграв італієць Грегоріо Пальтріньєрі (14.44,51). До речі, світовий та олімпійський рекорди на цій дистанції - 14.31,02 - на минулих Іграх-2012 у Лондоні встановив китаець Сунь Ян

21.35 - Основний та додатковий час жіночого футбольного чвертьфіналу США – Швеція завершились внічию 1:1. Отже, перший півфіналіст турніру визначиться в серії пенальті. 

21.05 - Теніс. Росіянки Катерина Макарова і Олена Весніна вийшли у фінал у парному розряді, взявши гору над Люсі Сафаровою і Барбарою Стриковою з Чехії - 7:6 (9:7), 6:4. За "золото" росіянки 14 серпня посперечаються з кращими в матчі Тімея Бачинські - Мартіна Хінгіс (Швейцарія) - Андреа Главачкова - Люсі Градецька (Чехія).

21.00 - В першому чвертьфіналі жіночого футбольного турніру США – Швеція почався екстра-тайм. Основний час завершився внічию 1:1. 

20.55 - Теніс. Друга "ракетка" світу Енді Марей став першим півфіналістом чоловічого турніру. У напруженому півфіналі британець на тай-брейку переграв американця Стіва Джонсона - 6:0, 4:6, 7:6 (7:2). Наступним суперником Марея буде переможець пари Гаель Монфіс (Франція) - Кеї Нішикорі (Японія). В інших чвертьфіналах зійдуться Хуан Мартін дель Потро (Аргентина) - Роберто Баутіста Агут (Іспанія) та Рафаель Надаль (Іспанія) - Томас Беллуччі (Бразилія).

20.40 - Теніс. Першою фіналісткою жіночого турніру стала Моніка Пуїг. Пуерторіканка обіграла кривдницю нашої Еліни Світоліної чешку Петру Квітову - 6:4, 1:6, 6:3. У фіналі 13 серпня Пуїг зустрінеться з переможницею пари Медісон Кей (США) - Анжеліка Кербер (Німеччина). Невдаха цього півфіналу того ж дня розіграє з Квітовою "бронзу".

20.35 - Тема дня. Політика проти спорту. Єгипетський дзюдоїст відмовився потиснути руку супернику з Ізраїлю після програного поєдинку. 

20.32 - Завершилися три матчі на турнірі ватерполістів Ігор-2016:  Хорватія - Італія - 10:7, Угорщина - Японія - 17:7, Чорногорія - США - 8:5.

20.30 - Легка атлетика. У напрямку олімпійського п'єдесталу вирушили представники спортивної ходьби, яким належить подолати 20 км. Серед претендентів на медалі українці Руслан Дмитренко, Назар Коваленко та Ігор Главан.

20.25 - Тим часом на жіночому футбольному турнірі назріває сенсація. Головний фаворит збірна США наразі поступається в чвертьфіналі Швеції 0:1.

20.05 – Допінговий скандал в складі збірної Польщі з важкої атлетики.

20.00 - Бокс. Першими фіналістами чоловічого турніру стали колумбієць Юрберьєн Мартінес, який у півфіналі виграв у кубинця Архілагоса Хоаніса - 2:1 (30:27, 30:27, 28:29), та Хасанбой Дусматов з Узбекистану - після упевненої перемоги над американцем Ніко Ернандесом - 3:0 (30:27, 29:28, 29:28). Вагова категорія 46-49 кг.

19.35. Плавання. Дар'я Степанюк не змогла пробитися до півфіналу за підсумками попередніх запливів на 50-метрівці вільним стилем. Харків'янка подолала дистанцію за 25,67 секунди і посіла 42 місце серед 88 учасниць. Кращий час тут показала Пернілла Блуме з Данії (24,23).

19.25 - Київський дзюдоїст Яків Хаммо в бліц-інтерв'ю прес-службі НОК України так лаконічно прокоментував свою швидку поразку (за 2 хвилини 48 секунд) від  Юрія Краковецького з Киргизстану в 1/8 олімпійського турніру: "Говорити нема чого. Я не знаю, що сказати, чесно. Мабуть, заслужив. Зараз ні слів, ні емоцій немає". 

19.05 - Легка атлетика. Після двох видів у жіночому семиборстві (100 метрів з бар'єрами, стрибки у висоту) упевнено лідирує олімпійська чемпіонка Лондона-2012 британка Джессіка Енніс-Хілл, яка набрала 2242 бала. Ганна Касьянова (1968) йде 18-ю, Аліна Фьодорова (1942) - 24-ю серед 30 учасниць. Попереду ще п'ять видів - штовхання ядра, 200 метрів, стрибки у довжину, метання списа та 800 метрів. 

19.00 - Фехтування. Визначилися фіналісти командного турніру рапіристів. "Золото" Ріо-2016 розіграють збірні Франції і Росії. За "бронзу" зійдуться фехтувальники Італії та США. Результати 1/2 фіналу: Італія - Франція - 30:45, Росія - США - 45:41.

18.55 – А ось і перша сенсація на турнірі з легкої атлетики. 

18.30 - Легка атлетика. Завершилася кваліфікація у штовханні ядра у жінок. Ользі Голодній та Галині Облещук не знайшлося місця серед фіналісток. Голодна показала 27-й результат (16,83 метра), Облещук (15,81) посіла 34-те місце серед 36 учасниць. Виграла відбір новозеландка Валері Адамс (19,74).  

18.00 – Легкоатлетичний турнір в Ріо розпочався з фантастичного світового рекорда в бігу на 10 000 м ефіопки Алмаз Аяни

17.55 - Легка атлетика. Микиті Нестеренку та Олексію Семенову не вдалося подолати кваліфікаційний бар'єр у метанні диска. Нестеренко у своїй кращій спробі відправив снаряд на 60,31 метра - 23-й результат, а Семенов (55,35) посів 32 місце з 34-х учасників. Кваліфікацію виграв Пьотр Малаховський з Польщі (65,89).

17.50 - Академічне веслування. У веслуванні у безкермовій четвірці "золото" завоювали британці, які випередили австралійців та італійців. У жіночій безкермовій двійці також "золото" у представниць Туманного Альбіону. "Срібло" виграли веслувальниці з Нової Зеландії, "бронзу" екіпаж з Данії.

17.45 - Легка атлетика. У бігу на 10 000 метрів перемогла зі світовим рекордом ефіопка Алмаз Аяна - 29 хвилин 17,45 секунди. "Срібло" - у кенійки Вівіан Джепкемой Черуйот (29.32,53), "бронза" - у ефіопки Тірунеш Дібаби (29.42,56).

17.40 - Дзюдо. Українські дзюдоїсти залишилися без нагород в Ріо. Останньою боротьбу припинила Світлана Ярьомка, яка в 1/8 фіналу вагової категорії понад 78 кг програла Тессі Савелкоулс з Голландії. Іппон за 3 хвилини 3 секунди...

17.35 - Кульова стрільба. У стрільбі з малокаліберної гвинтівки лежачи у чоловіків "золото" виграв німець Генрі Юнгхенель. "Срібло" отримав Чжонхьюн Кім з Республіки Корея, "бронза" дісталася росіянину Кирилу Григорьяну. Обидва українські стрілки у фінал не потрапили. Олег Царьков показав 12-й результат, а Сергій Куліш - 32-й серед 47 учасників. Заключний старт у стрільбі з малокаліберної гвинтівки у чоловіків (з трьох положень) відбудеться 14 серпня.

17.30 – Отже, наші дзюдоїсти без медалей в Ріо. Останній шанс втратив Яків Хаммо. 

17.20 - Академічне веслування. В легкій двійці парній олімпійськими чемпіонами стали французи П'єр Оен і Жеремі Азу. "Срібло" завоювали ірландці Гарі О’Доннован і Пол О’Доннован, "бронзу" - норвежці Кристофер Брюн та Аре Страндлі.

17.10 - Бокс. Єдина представниця України у жіночому турнірі Тетяна Коб успішно розпочала свій виступ у ваговій категорії до 51 кг. В 1/8 фіналу волинянка перемогла Станіміру Петрову з Болгарії - 2:1 (39:37, 37:39, 39:37). У чвертьфіналі 16 серпня Коб зустрінеться з олімпійською чемпіонкою Лондона-2012 британкою Ніколою Адамс.

17.05 - Дзюдо. Яків Хаммо (понад 100 кг) достроково завершив виступ на Іграх-2016. В 1/8 фіналу киянин несподівано досить легко програв Юрію Краковецькому з Киргизстану. Сутичка тривала лише 2 хвилини 48 секунд...

17.06 - Усі ми з нетерпінням чекаємо на фінальний заплив на дистанції 50 метрів вільним стилем. Він за київським часом буде наступного ранку (о 4.44). У кваліфікації та піфіналі українець Андрій Говоров подемонстрував, що має небезпідставні шанси на медаль найвищого гатунку. У півфіналі його результат був 21,46!

В бліц-інтерв'ю прес-службі НОК України плавець запевнив, що намагатиметься показати ще кращий час.

"Треба налаштуватися на фінал і намагатися показати ще кращий результат, додати у техніці, плисти ефективніше. Відчуваю, що мені це до снаги. Я планував показати такий результат, але задоволений буду лише тоді, коли в мене буде медаль", - сказав Говоров.

16.40 - Академічне веслування. У легкій двійці парній "золото" завоювали голландки Ільза Пауліс і Майке Хед, "срібло" - канадки Ліндсей Дженнерич та Патрісія Обі, "бронзу" - китаянки Хуан Веньї і Пан Фейхон.

16.35 – Допінг-скандали в Ріо тривають. Цього разу неприємності у збірної Кенії з легкої атлетики.

16.30 - Дзюдо. Яків Хаммо стартував з упевненої перемоги! Киянин за 1 хвилину 4 секунди завершив на свою користь сутичку 1/16 фіналу з Рашидом Сідібе з Буркіна-Фасо. Путівку до чвертьфіналу Хаммо розіграє у протистоянні з Юрієм Краковецьким з Киргизстану.

16.20 - Фехтування. Визначилися півфінальні пари командного турніру рапіристів: Італія - Франція, Росія - США. Результати чвертьфіналів: Італія - Бразилія - 45:27, Китай - Франція - 42:45, Росія - Велика Британія - 45:43, Єгипет - США - 37:45.

16.00 - Дзюдо. У найважчих вагових категоріях розпочинають боротьбу за нагороди киянин Яків Хаммо та Світлана Ярьомка з Київщини. Першими суперниками українців будуть відповідно Рашид Сідібе, який представляє Буркіна-Фасо, та голландка Тессі Савелкоулс. До речі, сьогодні дзюдоїсти завершують олімпійський турнір.

15.45 - Кульова стрільба. Завершилася кваліфікація у стрільбі з малокаліберної гвинтівки лежачи у чоловіків. Обидва наші представники, на жаль, не потрапили до фінальної вісімки. Олег Царьков показав 12-й результат (623,1 очка), а Сергій Куліш (620,5) посів 32 місце серед 47 учасників. Виграв кваліфікацію з олімпійським рекордом росіянин Сергій Каменський (629,0). Заключний старт у стрільбі з малокаліберної гвинтівки (з трьох положень) відбудеться 14 серпня.

15.30 - На спортивні арени Ріо вже вийшли гандболістки, волейболістки, які грають матчі групового етапу, легкоатлети та представники стендової стрільбі (скит), серед яких прапороносець збірної України олімпійський чемпіон Микола Мільчев.

15.20 - Кульова стрільба. У кваліфікації стрільби з малокаліберної гвинтівки лежачи з дистанції 50 метрів українці після двох серій з шести - у другій двадцятці.

15.00 - Стартували змагання з кульової стрільби, де Україну представляють срібний призер нинішньої Олімпіади Сергій Куліш та Олег Царьков; стендової стрільби; фехтування на рапірах серед чоловічих команд; індивідуальний турнір зі стрільби з лука серед чоловіків; академічного веслування, а також ватерполісти.

14.40 - Сьомий день Ігор-2016 розпочався змаганнями з гольфу, дебютному на цій Олімпіаді виді спорту, а також виступами бадмінтоністів, серед яких і наш співвітчизник харків'янин Артем Почтарьов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-