РІО-2016. День 6. Текстова трансляція. Говоров у фіналі!

РІО-2016. День 6. Текстова трансляція. Говоров у фіналі!

Оновлюється
Укрінформ
В Ріо-де-Жанейро (Бразилія) 11 серпня розігрують черговий 21 комплект нагород ХХХІ літніх Олімпійських Ігор.

Вітаємо, друзі! На літній Олімпіаді в Ріо продовжуються події головного спортивного дійства планети!

Сьогодні в Ріо пройдуть змагання в 23 видах олімпійських дисциплін. Переможці та призери Ігор-2016 визначаться в 11 видах спорту, в п'яти з яких на медалі розраховують українські спортсмени.

За місця на олімпійському п'єдесталі боротимуться Наталія Кальниш (малокаліберна гвинтівка з 3-х положень); чоловічий і жіночий екіпажі четвірок парних в академічному веслуванні у складі Дмитра Міхая, Олександра Надтока, Артема Морозова, Івана Довгодько та Анастасії Коженкової, Дарини Верхогляд, Олени Буряк і Євгенії Німченко; Яна Шемякіна, Ксенія Пантелєєва та Олена Кривицька (командний турнір з фехтування на шпагах), дзюдоїсти Артем Блошенко (100 кг) і Вікторія Туркс (78 кг), а також Вікторія Ус (веслувальний слалом).

Перша "ракетка" України Еліна Світоліна, якщо знову не завадять погодні умови, розіграє путівку до півфіналу тенісного турніру з чешкою Петрою Квітовою.

Микола Буценко (56 кг) і Володимир Матвійчук (64 кг) проведуть попередні бої на боксерському рингу. У вітрильному спорті продовжать виступ Олександр Тугарєв, Борис Швець і Павло Мацуєв.

**********************

06.00 – Ще один вкрай невдалий для нас день в Ріо. Без шансів програла Еліна Світоліна, не виправдали надій українські веслувальні четвірки, блідо виступила команда шпажисток. Міг зачепитися за медалі наш дзюдоїст Артем Блошенко, але програв дві вирішальні сутички. Єдиний, хто виступив на рівні, наш плавець Андрій Говоров. Він пробився до престижного фіналу 50 м вільним стилем. Героями дня ж стали абсолютна чемпіонка з гімнастики Сімона Байлз та Майкл Фелпс, який виграв свою 22-у золоту олімпійську медаль. 

05.35 – Неймовірна розв’язка трапилась на престижній дистанції 100 м вільним стилем. Там з однаковим часом перемогу поділили двоє – американка Сімоне Мануель та канадка Пенні Олексяк, яка після перших 50 метрів була лише сьомою. До речі, для Олексяк це вже четверта меадль в Ріо. «Бронза» у знаменитої Сари Шьострем зі Швеції.

05.30 – Якщо хтось пропустив, то повторюємо. Щойно Майкл Фелпс виграв свою 22-у золоту олімпійську медаль!

05.15 – Напрочуд впевнено здобув свою чергову золоту олімпійську медаль Майкл Фелпс. Цього разу він продемонстрував фантастичний темп на дистанції 200 м комплексним плаванням. Слідом за американцем фінішував Косуке Хагіно з Японії. Третім несподівано був китаєць Вань Шун. Райан Лохте показав лише 5-й час. Після фінішу Фелпс показав на пальцях скільки золотих медалей він вже виграв у Ріо.

04.55 – Не повірите, але чемпіоном Ріо-2016 у настільному тенісі став китаєць. У фіналі володар золотої медалі Ма Лонг обіграв свого земляка Жан Чжика 4:0. «Бронза» у ще одного представника азіатської школи – японця Юна Міцутані.  

04.50 – Українка Дарина Зевіна, на жаль, не пробилася до фіналу. В плаванні на 200 м на спині вона показала 4-й час у своєму півфіналі, але в загальному заліку вона опинились лише 9-ю. Шкода. 

04.35 – Американець Райан Мерфі став чемпіоном у плаванні 200 м на спині. «Срібло» у Мітчелла Ларкіна з Австралії. «Бронза» у росіянина Євгена Рилова.  

04.25 – А першою чемпіонкою сьогодні в плаванні стала японка Рі Кането. Вона перемогла на дистанції 200 м брасом, залишивши позаду головну фаворитку Юлію Єфімову з Росії. Третє місце у Ши Чжинлін

04.15 – І відразу гарна новина з олімпійського басейну. Українець Андрій Говоров переміг у своєму півфінальному запливі на дистанції 50 м вільним стилем і завтра виступатиме у фіналі. Побажаємо Андрію успіху!

03.45 – А ось і перший випадок допінгу в Ріо-2016. Упіймали болгарську легкоатлетку Сільвію Данекову.

03.20 – Чергові не зовсім спортивні новини з Ріо.

03.10 - Дзюдоїст Артем Блошенко прокоментував  сайту НОК УКраїни свій сьогоднішній виступ. «План на зустріч за «бронзу» був розвернути суперника в праву сторону, притиснути і спробувати кинути. У стійці більш-менш складалося, а в партері – пропустив. Дзюдо – непередбачуваний вид спорту. І тут всі гідні, чоловік двадцять, які можуть претендувати на медаль. Взагалі Олімпійські ігри дуже відрізняються від інших. Чимало спортсменів перегорають і показують свій мінімум. У мене день склався невдало. В останній зустрічі не все вийшло. Вибачте, що сьгодні без медалей. Сподіваємося на завтрашній день, будемо вірити в краще, що Яша Хаммо покаже максимальний свій рівень. Настрій хороший, всі хлопці підтримували мене сьогодні, завтра також всі разом прийдемо підтримувати Якова».

02.55 – Після двох поразок нарешті перемогу здобула баскетбольна збірна Іспанії. Один з фаворитів турніру в Ріо обіграв Нігерію 96:87. Кращими у складі іспанців були Пау Газоль (16) і Рікі Рубіо (15). Аби вийти до чвертьфіналу Іспанія повинна здобути ще одну перемогу в групі. 

02.30 – Нагадаємо, що за півтори години в олімпійському басейні спробують пробитися у фінал українські плавці. Андрій Говоров попливе суперспринт – 50 м вільним стилем. А Дарина Зевіна виступатиме на дистанції 200 м на спині. Тримаймо за наших кулаки! 

02.05 – Американці анонсують сьогодні останнє в кар’єрі протистояння Майкла Фелпса та Райана Лохте. Великі американці посперечаються за «золото» на дистанції 200 м комплексним плаванням.

01.50 – До речі, Фіджи виграли взагалі першу нагороду на Олімпіадах! Це щоб ми розуміли масштаб події.   

01.45 – «Золото» Ріо-2016 вже є навіть у Фіджи. Регбійна збірна цієї острівної держави в Тихому океані була на кілька рівнів сильніша за збірну Великобританії у фінальному матчі. Рахунок красномовний – 43:7! «Бронза» у регбістів ПАР.  

01:32 – Жіноча збірна Румунії з фехтування (шпага) у фіналі не лишила особливих шансів китайській команді, яка була бита нашими сусідками з рахунком 38-44. Ця нагорода стала першою для Румунії на олімпіаді, і відразу "золото".

"Бронзу" у протистоянні з Естонією вибороли росіянки.

01.30 – Кращі фото дня.

01:00 - І ще трохи чемпіонських емоцій від Сімони Бейлз

00:45 – Новий рекорд! У чоловічій велогонці-спринті команда Великобританії, що перемогла в цій дисципліні, встановила новий олімпійський рекорд – їх результат 42,240. Другими фінішували новозеландці (42,542), а «бронзу» завоювала команда Франції (43,143), яка в бронзовому заїзді була швидшою за Австралію (43,298).

00.20 – Американка Сімона Бейлз найсильніша гімнастка планети!

00:10 – Відразу дві американські спортсменки були найкращими у жіночій абсолютній першості зі спортивної гімнастики: «золото» виборола Сімон Бейлз, «срібло» у її співвітчизниці Александри Райсман. «Бронзу» здобула росіянка Алія Мустафіна.

00:05 – Наші боксери вчергове розчаровують на цій олімпіаді: Володимир Матвійчук, що виступав у вазі 64 кілограми, в першому ж двобої на іграх програв спортсмену з Азербайджану Лоренсо Колацо. Наш боксер програв всі три раунди і вилітає з ігор. Більше у нас немає представників цього виду спорту на олімпіаді, Матвійчук був останнім.

23:50 - А ось емоції переможців тенісного триллеру - Надаль/Лопес - Нестор/Поспісіл:
 

23:45 – Як же тяжко далась путівка у фінал чоловічого тенісного турніру іспанській парі Рафаель Надаль/Марк Лопес! У півфінальній битві канадський дует Даніель Нестор/Васек Поспісіл дав справжній бій іменитим суперникам, доля обидвох зіграних сетів вирішилась лише в матч-поінті – рахунок цього запеклого матчу – 7:6, 7:6.

В боротьбі за "золото" Надалю та Лопесу протистоятиме румунська пара Флорін Мергеа/Хорія Текеу. А героїчний дует Нестор/Поспісіл боротиметься за "бронзу" з американцями Стівом Джонсом та Джеком Соком.

23.40 – Чергова важка травма на Олімпіаді. І знову постраждали гімнасти.

23.35 – В перший же день на олімпійському велотреці встановлено світовий рекорд!

23:25 – Нажаль наш Артем Блошенко залишився без нагород, у матчі за бронзу він не зміг здолати японця Рюносуке Хагу. Другу бронзову медаль записав до свого активу француз Сіріль Морет.

А чемпіоном серед чоловіків у вазі до 100 кілограмів став чех Лукаш Крпалек, він був сильнішим за азербайджанця Елмара Гасімова

23:10 - Американка Кайла Гаріссон олімпійська чемпіонка з дзюдо у вазі до 78 кілограмів, у боротьбі за золоту нагороду вона перемогла француженку Одрі Чомео. Бронзові нагороди у бразилійки Майри  Агіяр та словенки Анамарі Веленсек

22:55 – Лучниця з Південної Кореї Чан Хьо Чін виборола золоті нагороди у індивідуальних жіночих змаганнях, у фіналі вона досить легко перемогла німкеню Лізу Унрух. Бронзові нагороди дістались іншій представниці Південної Кореї – Бо Бе Кі.

22.55 – На чоловічому волейбольному турнірі ключову перемогу в групі здобула збірна Польщі. Наші сусіди обіграли Аргентину 3:0, причому рахунок в третьому сеті 37:35. Поляки вийшли на перше місце в групі В і гарантували собі місце в чвертьфіналі. 

22:20 – Український дзюдоїст Артем Блошенко (вага до 100 кілограмів) у півфіналі чоловічих поступився азербайджанцю Елмару Гасімову. Тим не менш, він ще має шанс на медаль, у боротьбі за бронзу його суперником буде японець Рюносуке Хага

22:03 – Хорватські баскетболісти у напруженому поєдинку перемогли команду Бразилії – 76-80. Наразі ці команди є сусідами в турнірній таблиці групи В – бразильці треті, хорвати четверті. 

22.00 – Ще один фаворит тенісного турніру вийшов до чвертьфіналу. Енді Маррей обіграв італійця Фабіо Фоньїні 6:1, 2:6, 6:3. Наступний суперник британця – Стів Джонсон зі США. 

21.40 – У регбістів визначились фіналісти. Золоті медалі розіграють збірні Великобританії та Фіджи

21:30 – Іспанка Маялен Шуро виграла «золото» в слаломі на каное-одиначках, випередивши срібну призерку цих змагань новозеландку Луку Джонс більш ніж на три секунди. Бронзові нагороди у австралійки Джесіки Фокс

21:26 – Українська жіноча команда з фехтування (рапіра) у підсумковому заліку змагань лише восьма. Наші дівчата (Ольга Кривицька, Анфіса Почкалова та Ксенія Пантелеєва) у командному матчі за 7 сходинку щойно поступились француженкам. 

21.25 – Тут нам всім нагадують, що скоро легка атлетика і виступи Усейна Болта.

21.15 - Фехтування. Жіноча збірна України посіла 8 місце на командному турнірі шпажисток. Яна Шемякіна, Ксенія Пантелеєва, Олена Кривицька та Анфіса Почкалова розпочали змагання з перемоги в 1/8 фіналу над фехтувальницями Бразилії (45:32), але потім зазнали трьох поразок - від Китаю (34:42) у чвертьфіналі, та Республіки Корея (34:45) і Франції (38:45) у турнірі за 5-8 місця. "Золото" сьогодні розіграють збірні Китаю та Румунії. У матчі за "бронзу" зійдуться команди Естонії та Росії.

20.55 - Плавання. Дарина Зевіна вийшла до півфіналу 200-метрівки на спині. У попередніх запливах киянка показала 8-й час з 28 учасниць (2 хвилини 08,88 секунди). Виграла кваліфікацію триразова олімпійська чемпіонка Катінка Хоссу з Угорщини (2.06,09).

20.45 - Веслувальний слалом. "Золото" у чоловічій каное-двійці завоювали словаки Ладіслав і Петер Шкантари, "срібло" - у двійки з Великої Британії Давид Флоренс - Річард Хоунслоу, "бронза" - у французів Готьє Клауса і Матьє Пеше.

20.35 - Плавання. Любомир Лемешко не потрапив до півфіналу 100-метрівки батерфляєм. У попередніх запливах представник Полтавщини показав 23-й результат із 43 учасників (52,51 секунди). З першим часом кваліфікувався до 1/2 фіналу Йожеф Шулінг із Сингапуру (51,41).

20.25 - Теніс. Еліна Світоліна завершила виступ в Ріо. У чвертьфіналі харків'янка практично без боротьби програла Петрі Квітовій - 2:6, 0:6. У півфіналі чешка зустрінеться з Монікою Пуїг з Пуерто-Ріко.

На згадку про Олімпіаду Світоліній залишиться, у тому числі, блискуча перемога над лідером світового тенісу американкою Сереною Вільямс.

20.20 - Теніс. Услід за американкою Медісон Кіс другою півфіналісткою жіночого турніру стала Моніка Пуїг з Пуерто-Ріко, яка упевнено перемогла німкеню Лауру Зігемунд - 6:1, 6:1. Суперницею пуерторіканки в 1/2 фіналу буде переможниця пари Еліна Світоліна - Петра Квітова.

20.15 - Головний тренер чоловічої збірної України з академічного веслування Микола Довгань після виступу в Ріо наших чоловічих та жіночих четвірок парних, що посіли відповідно 6-те та 4-те місця, передав загальну атмосферу в команді - розчарування.

"Ще не встигли зробити аналіз, але всі страшенно розчаровані. Наша чоловіча команда була непогано підготовлена. Однак у перший день захворів Артем Морозов. Ці неймовірні кондиціонери в автобусах, їдальнях з незрозуміло низькою температурою, на жаль, зробили свою справу. Але тільки-но четвірка сіла у човен захворів Іван Довгодько. Він лежав два дні. Ми хотіли пересадити його на другий номер, але коли йому стало краще, він був впевнений у своїх силах. Все залишили без змін. Першу дистанцію на 500 метрів хлопці пройшли нормально, а вже далі відрив збільшився", - розповів тренер прес-службі НОК України.

Він також додав: "Наші дівчата у попередньому заїзді показали чудовий час. Цей екіпаж, має суміш досвіду та молоді, перспективи. Можливо не вистачило витривалості, сили, швидкості, але в цілому, дівчата показали непоганий результат".

20.10 - Фехтування. У фіналі жіночого командного турніру шпажисток "золото" розіграють збірні Китаю та Румунії. У матчі за "бронзу" зійдуться команди Естонії та Росії. Результати півфіналів: Китай - Естонія - 45:36, Румунія - Росія 45:31. Збірна України у поєдинку за 7-8 місця зустрінеться з командою Франції.

20.05 – Світ й досі зловтішається вчорашньою поразкою китайський стрибунів у воду. 

20.05 - Теніс. Еліна Світоліна поступається Петрі Квітовій після першого сету чвертьфіналу - 2:6. Суперниці поки жодного разу не подали на виліт, по разу обмінялися подвійними помилками. При цьому чешка зробила два брейки.

19.50 – Між іншим, Андрій Говоров в попередньому запливі на 50 м вільним стилем побив рекорд України!

19.30 – Головний фаворит чоловічого тенісного турніру Рафаель Надаль пробився до чвертьфіналу. Знаменитий іспанець обіграв Жіля Сімона з Франції 7:6, 6:3. Наступний суперник Надаля його земляк Роберто Баутіста Агут

19.20 - Плавання. Андрій Говоров з першим часом (21,49 секунди) вийшов у півфінал на 50-метрівці вільним стилем!

18.55 - Настільний теніс. Визначилися фіналісти чоловічого одиночного розряду. Як і у жінок, "золото" розіграють китайці - Лун Ма та Цзіке Чжан. У матчі за "бронзу" зійдуться японець Юн Мізутані та Володимир Самсонов з Білорусі.

18.50 - Кульова стрільба. Німкеня Барбара Енгледер з олімпійським рекордом (458,6 очка) виграла "золото" у стрільбі з малокаліберної гвинтівки з трьох положень. Срібним призером стала китаянка Біньбінь Чжан, бронзовим - її співвітчизниця Ду Лі. Українка Наталія Кальниш не потрапила до фінальної вісімки, показавши у кваліфікації 21-й результат.

18.40 - Дзюдо. Артем Блошенко вийшов до півфіналу олімпійського турніру у ваговій категорії до 100 кг! У чвертьфіналі донеччанин здобув упевнену перемогу над німцем Карлом-Ріхардом Фраєм. Путівку у фінал Блошенко розіграє з азербайджанцем Ельмаром Гасимовим.

18.25 – Першою півфіналісткою жіночого тенісного турніру стала американка Медісон Кіс. Щойно вона обіграла росіянку Дарью Касаткіну 6:3 6:1. Невдовзі наша Еліна Світоліна гратиме проти Петри Квітової з Чехії.

18.20 - Дзюдо. Артем Блошенко здобув третю поспіль чисту перемогу на олімпійському турнірі у ваговій категорії до 100 кг. У 1/8 фіналу донеччанин за 1 хвилину 35 секунд виграв у Гухама Чо з Республіки Корея і вийшов до чвертьфіналу. Путівку у півфінал Блошенко розіграє з німцем Карлом-Ріхардом Фраєм.

18.10 - Завершився перший день фіналів на регаті з академічного веслування. У легкій безкермова четвірці першими були швейцарці. "Срібло" в активі данців, "бронза" - у французів.

У чоловічій двійці парній першість виграли хорвати Мартін і Валент Сінковичі, обійшовши литовців Міндаугаса Грішконіса і Саулюса Ріттера. "Бронза" - у норвезького дуету Кьєтіль Борх - Олаф Туфте.

Польські веслувальниці Магдалена Фуларчик-Козловська і Наталя Мадай в драматичному фіналі в двійці парній вирвали перемогу у британської пари Вікторія Торнлі - Катерина Грейнджер. Третіми стали литовки Доната Вістартайте і Мільда ​​Вальчукайте.

Новозеландці Ерік Мюррей і Хаміш Бонд завоювали друге олімпійське "золото" в кар'єрі у веслуванні в безрульной двійці. У боротьбі за "срібло" південноафриканці Лоуренс Бріттайн і Шон Килинг випередили італійський дует Джованні Абаньяле - Марко Ді Костанцо.

18.05 – Зелена вода у олімпійському басейні для стрибків вже стала улюбленою темою для жартів в інтернеті.

17.50 - Дзюдо. Для Вікторії Туркс Олімпіада завершилася після першої ж сутички. В 1/8 фіналу вагової категорії до 78 кг українка програла Анамарі Веленсек зі Словенії.  

17.30 - Бокс. Після першого ж бою вибув з боротьби за нагороди Микола Буценко. В 1/16 фіналу вагової категорії до 56 кг 25-річний українець поступився молодшому на 3 роки Мохамеду Хамоту з Марокко - 0:2 (27:29, 28:28, 26:30).

17.15 - Фехтування. Українські шпажистки завершили боротьбу за медалі Ріо-2016. У чвертьфіналі командних змагань Яна ШемякінаКсенія Пантелєєва та Олена Кривицька поступилися суперницям з Китаю - 34:42 і тепер у втішному турнірі за 5-8 зустрінуться з командою Республіки Корея. Іншу пару невдах склали Франція та США. У півфіналах зійдуться Китай - Естонія, Росія - Румунія.

16.55 - Дзюдо. Артем Блошенко виграв і другу сутичку на олімпійському турнірі у ваговій категорії до 100 кг. У 1/16 фіналу донеччанин за 1 хвилину 38 секунд здобув чисту перемогу над пакистанцем Хуссаїном Шахом. Путівку до чвертьфіналу Блошенко розіграє з Гухамом Чо з Республіки Корея..

16.40 - Кульова стрільба. Завершилася кваліфікація у стрільбі з малокаліберної гвинтівки з трьох положень у жінок. Українка Наталія Кальниш, на жаль, не потрапила до фінальної вісімки, показавши 21-й результат (577 очок з 600 можливих) серед 37 учасниць. Виграла кваліфікацію італійка Петра Зубласинг (589). Разом з нею у фіналі виступлять швейцарка Ніна Крістен (586), австрійка Олівія Гофман (586), китаянка Ду Лі (586), німкеня Барбара Енгледер (583), іранка Наджмех Хедматі (583), китаянка Біньбінь Чжан (582) та чешка Адела Брунс (582).

16.20 - Академічне веслування. Екіпаж четвірки парної у складі Дмитра Міхая, Олександра Надтоки, Артема Морозова та Івана Довгодька не зміг втрутитися у розподіл нагород у фінальному заїзді, посівши у підсумку 6-те місце. "Золото" виграли веслувальники Німеччини, "срібло" - квартет з Австралії, "бронзу" - представники Естонії.

16.10 - Дзюдо. Артем Блошенко успішно стартував у турнірі у ваговій категорії до 100 кг. у сутичці 1/32 фіналу донеччанин за 2 хвилини 58 секунд здобув чисту перемогу над Соїбом Курбоновим з Узбекистану. В 1/16 фіналу Блошенку протистоятиме пакистанець Хуссаїн Шах.

16.05 – Нагадуємо лідерів медального заліку. Україна поки що на 30 місці. У нас 2 срібні та одна бронзова нагороди.

16.00 - Фехтування. Збірна українських шпажисток у складі Яни ШемякіноїКсенії Пантелєєвої та Олени Кривицької вийшла до чвертьфіналу командного турніру. В 1/8 фіналу наші дівчата упевнено переграли фехтувальниць з Бразилії - 45:32. Путівку до півфіналу змагань українки розіграють з командою Китаю. В інших чвертьфінальних поєдинках зійдуться Республіка Корея - Естонія, Росія - Франція та США - Румунія.

15.40 - Розпочалися матчі шостого ігрового дня у змаганнях волейболістів (Іран - Куба) та гандболістів (Туніс - Катар). 

15.35 - Фехтування. Українські шпажистки Яна Шемякіна, Ксенія Пантелєєва та Олена Кривицька ведуть у рахунку у зустрічі 1/8 фіналу з господарем Олімпіади командою Бразилії - 25:17.

15.30 - Наставник срібного призера Олімпійських ігор зі спортивної гімнастики Олега Верняєва Геннадій Сартинський прокоментував виступ свого підопічного. «Олег чудово зробив свою роботу, але під час виконання останньої вправи на поперечині помилився на зіскоку. Ця помилка коштувала йому три десятих бала. Вона й вирішила долю золотої медалі. Суддівство було справедливим», - каже тренер.

15.20 - Кульова стрільба. У кваліфікації стрільби з малокаліберної гвинтівки з трьох положень завершилася стрільба з коліна. Наталія Кальниш набрала 18-ту суму - 194 очки (97+97). Попереду стрільба лежачи.

15.00 - У похід за олімпійськими медалями вирушили жіночі команди з фехтування на шпагах, стрільчині з лука та малокаліберної гвинтівки, а також ватерполістки. 

14.30 - Шостий день Ігор-2016 розпочався змаганнями з гольфу, дебютному на цій Олімпіаді виді спорту, а також виступами бадмінтоністів та представників академічного веслування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-