Українка перемогла першу ракетку світу

Українка перемогла першу ракетку світу

Укрінформ
Йдучи на цей матч, ми не сподівались на його сенсаційний результат.

Нам було відомо, що до цього поєдинку суперниці — перша ракетка світу Серена Вільямс і наша Еліна Світоліна — зустрічалися чотири рази, і кожного разу за явною перевагою перемагала знаменита американка. Остання їхня зустріч була на Уімблдонському турнірі, і в ній Вільямс переграла українку з розгромним рахунком — 6 : 1, 6 : 1. Втім Серена тоді похвалила (можливо, з поблажливістю) гру Еліни, зазначивши, що в неї добре майбутнє.

Нині у нас з вами є всі підстави вважати, що помітний крок до цього майбутнього Світоліна зробила саме в матчі із своєю іменитою суперницею. І не де-небудь, а на центральному корті Олімпіади. Після гри, коли Еліну ще переповнювали радісні емоції, вона нам зізналася, що олімпійський турнір ставить вище, ніж змагання серії «Великого шолому». Цих змагань кожного року по чотири, а Олімпіада буває раз на чотири роки. І в Україні, додала Світоліна, ті ж «шоломи» не викликають такого інтересу, як Олімпійські ігри.

«Тому мені дуже хотілося виступити тут, у Ріо, успішно. Звичайно, я розуміла, як непросто перемогти Серену Вільямс. Але вирішила для себе, що це мій шанс і чому б ним не скористатися. Спочатку було нелегко. Але Серена грала нерівно: то демонструвала високий клас, який усім відомий, то несподівана робила помилки, котрими я намагалася скористатися. Я настроювалась на боротьбу за кожну подачі і прагнула не нервувати, адже мені нічого було втрачати».

Перед появою Еліни у мікст-зоні я мав розмову із Ольгою Савчук, яка виступала разом із Світоліною у парному турнірі Олімпіади (на жаль, вони вибули із змагань на їхній початковій стадії). Ольга щиро раділа за подругу і оцінила її перемогу, як справжню сенсацію. На її думку, Еліна продемонструвала на корті свої найкращі якості, високу майстерність і психологічну врівноваженість. Мабуть, Серена Вільямс не чекала від Еліни такого спротиву, такої класної гри. Тому й час від часу, після невдалого для себе прийому мча чи подачі розводила руками: мовляв, чомусь не йде гра.

- Чи допускаєте ви, що Серена не прагнула продовжувати виступ на тенісному олімпійському турнірі?

- Ні, в жодному разі. Чого тоді було їхати їй у Ріо? Вона вже має у своєму активі золоті олімпійські нагороди, і, я переконана, була зовсім не проти того, щоб перемогти і в Ріо.

- Мене дещо здивували уболівальники на трибунах. У переважній більшості вони підтримували американку, хоча це були головним чином бразильці. Голоси українців були поодинокі, хоча й гучні…

- Я думаю, уболівальникам не хотілося, щоб вибувала із турніру його явна фаворитка. Але ви звернули увагу, як глядачі, стоячи, гаряче вітали перемогу нашої тенісистки. І Світоліна, на знак вдячності, вклонилась трибунам, а потім відправила глядачам три тенісні м’ячі.

Привітавши Світоліну з її яскравою перемогою, яка, безперечно, стане подією в її спортивній кар’єрі, я запитав, як вона оцінює свою наступну суперницю - чеську тенісистку Петру Квітову.

- Це дуже серйозна суперниця, адже вона входить до елітної групи тенісисток. Вона лівша, до її манери гри нелегко пристосуватися. Але я спробую. Вважаю, що краще вигравати у фавориток, ніж поступатися менш іменитим.

Михайло Сорока (Укрінформ), Ріо-де-Жанейро

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-