Міністр спорту РФ виправдовуватиметься перед ЮНЕСКО за допінг

Міністр спорту РФ виправдовуватиметься перед ЮНЕСКО за допінг

Укрінформ
Міністр спорту Росії Віталій Мутко в понеділок, 1 серпня у штаб-квартирі ЮНЕСКО виступить з доповіддю про ситуацію з допінгом.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"У понеділок я вилітаю в Париж, у ЮНЕСКО у мене є час доповіді спеціальній комісії ЮНЕСКО, тому що не може WADA давати оцінку Російській Федерації", - сказав він у телеефірі.

За словами Мутка, Всесвітне антидопінгове агентство має велику кількість способів перевірки і повторної перевірки допінг-проб, однак WADA користується в роботі "сумнівними методами", використовуючи інформаторів, чия інформація потребує перевірки, і людей, яких самих раніше викривали в антидопінгових порушеннях.

Нагадаємо, незалежна комісія WADA під керівництвом Річарда Макларена 18 липня представила доповідь про підсумки розслідування звинувачень у допінгових махінаціях на Олімпійських іграх 2014 року в Сочі. У доповіді стверджується, що система приховання позитивних допінг-проб у Росії застосовувалася в 643 випадках з 2011 по 2015 рр., всього в ній були задіяні атлети з 30 видів спорту.

На основі доповіді незалежної комісії виконком WADA рекомендував Міжнародному олімпійському комітету (МОК), Міжнародному паралімпійському комітету і всім міжнародним спортивним федераціям усунути російських спортсменів від участі у своїх змаганнях.

На засіданні виконкому МОК було прийнято рішення не усувати збірну Росії від участі в Олімпіаді. Питання участі росіян у змаганнях будуть ухвалювати міжнародні спортивні федерації.

Міжнародний олімпійський комітет 24 липня вирішив не відстороняти від Ігор усю російську збірну, дозволивши участь лише тим спортсменам, хто не попався на допінгу і чиї кандидатури затвердять міжнародні федерації, які курирують відповідні види спорту. Підкреслювалося, що до Ігор не допустять жодного спортсмена, який будь-коли був викритий у вживанні допінгу, навіть якщо він відбув дискваліфікацію. При цьому всі російські легкоатлети за винятком стрибунки у довжину Дар'ї Клішиної були відсторонені від участі в ОІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-