Допінговий скандал зачепив російський футбол: FIFA збирає інформацію

Допінговий скандал зачепив російський футбол: FIFA збирає інформацію

Укрінформ
Міжнародна федерація футболу (FIFA) у відповідь на запит "Спорт Експрес" прокоментувала рекомендацію WADA розглянути роль міністра спорту Росії Віталія Мутка у допінговому скандалі.

Про це повідомляє "СЕ".

"FIFA визнає рекомендації, дані Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA). Комітет з етики є незалежним органом FIFA, і лише він може вирішити, які дії зробити з цього питання. У свою чергу, FIFA запитає у WADA всю інформацію щодо окремих випадків застосування допінгу в російському футболі, на які посилається у доповіді Макларен. Щойно FIFA отримає ці дані, будуть зроблені наступні відповідні кроки", - йдеться в офіційній відповіді федерації футболу.

Напередодні WADA повідомило, що звертається у комітет з етики Міжнародної федерації футболу із закликом вивчити роль, яку відігравав член виконкому FIFA Віталій Мутко у допінговій системі Росії.

"Згідно з висновком, зробленим з доповіді (незалежної комісії WADA - ред.), про роль члена виконкому FIFA Віталія Мутка, яку він відігравав у цій системі, WADA закликає Комітет з етики FIFA розглянути звинувачення, що стосуються футболу і роль, яку він у ній відіграв", - йшлося у повідомленні WADA.

У понеділок голова незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства Річард Макларен представив підсумки розслідування звинувачень російських учасників Олімпіади в Сочі у вживанні допінгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-