Португалія - ​​Франція. Де дивитися фінал ЧЄ

Португалія - ​​Франція. Де дивитися фінал ЧЄ

Укрінформ
На чемпіонаті Європи з футболу у Франції сьогодні, 10 липня, відбудеться вирішальний матч, в якому визначиться переможець Євро-2016.

У фінальному поєдинку о 22.00 на арені "Стад де Франс" в Сен-Дені Кубок Анрі Делоне розіграють збірні Португалії та Франції. Гру покаже телеканал "Україна". Текстова трансляція - на Укрінформі.

Французи мають беззаперечну перевагу в історії зустрічей з португальцями. У 24 матчах вони здобули 18 перемог при лише одній нічиїй і п'яти поразках. Причому, "триколірні" виграли десять останніх матчів з піренейцями, які не обігравали французів ось уже понад 40 років. В останній раз вони перемагали в квітні 1975-го в товариському поєдинку на "Парк-де-Пренс".

Португалія лише раз перемогла на нинішньому турнірі в основний час. Після трьох нічиїх на груповому етапі у квартеті F з Ісландією (1:1), Австрією (0:0) і Угорщиною (3:3) піренейці в 1/8 фіналу в додатковий час зуміли вирвати перемогу у Хорватії (1:0), а у чвертьфіналі по пенальті здолали Польщу (5:3; ігровий час - 1:1). І тільки обігравши у півфіналі Вельс (2:0), португальці здобули свою першу перемогу на Євро-2016 в основний час.

Франція в свою чергу виграла групу А, здолавши Румунію (2:1), Албанію (2:0) і зігравши внічию зі Швейцарією (0:0). В 1/8 фіналу "триколірні" здобули вольову перемогу над Ірландією (2:1), у чвертьфіналі розгромили Ісландію (5:2), а у півфіналі взяли гору над Німеччиною (2:0).

На відміну від Португалії, яка після фіаско від Греції (0:1) у фіналі домашнього Євро-2004 вдруге в своїй історії зіграє у вирішальному матчі ЧЄ, Франція візьме участь у своєму п'ятому фіналі чемпіонатів Європи та світу. Вона виграла перші три (2:0 проти Іспанії на ЧЄ-1984; 3:0 проти Бразилії на ЧС-1998; 2:1 проти Італії на Євро-2000), але поступилася збірній Італії в серії 11-метрових у вирішальному матчі ЧС-2006. Ігровий час тоді завершився внічию - 1:1.

Фінал XV чемпіонату Європи з футболу обслуговуватиме 41-річний арбітр ФІФА з Англії Марк Клаттенбург, який працював в травні на фіналі Ліги чемпіонів УЄФА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-