О-ла-ла, Антуан! Франція вибиває Німеччину і гратиме у фіналі Євро-2016

О-ла-ла, Антуан! Франція вибиває Німеччину і гратиме у фіналі Євро-2016

Укрінформ
Збірна Франції, обігравши Німеччину 2:0, доводить свою силу і виборюватиме титул Євро-2016 в матчі з Португалією.

Для багатьох саме матч Німеччина – Франція був справжнім фіналом Євро-2016. Міць, потужність та організація німців проти зіркової атаки та елегантності французів. Експерти, букмекери, журналісти визнавали, що шанси суперників абсолютно рівні.

На користь Німеччини мали зіграти чемпіонський дух та крижані нерви. Плюси Франції – гольовий апетит Грізманна та Жиру, фактор шалених марсельських трибун і кадрові втрати суперника. Напередодні півфіналу команда Льова втратила Хуммельса, Гомеса і Хедіру, тоді як у господарів турнірну проблем зі складом не було.

Тренер Франції Дідьє Дешам не змінив переможного складу після матчу з Ісландією. А от Йоахім Льов був вимушений піти на ротацію. Хуммельса, Хедіру і Гомеса змінили Хеведес, Швайнштайгер і Джан. Німці витримали стартовий натиск господарів і взяли м’яч під свій контроль. Було схоже, що під кінець турніру збірна Німеччини набрала фантастичну форму. Вони переважали господарів майже у всіх показниках.

Атаки німців були набагато гостріші за рахунок класної командної роботи. Французи біля власних воріт дозволяли німцям занадто багато. Не було щільної опіки, не було колективного відбору. Захисники Франції просто спостерігали як суперник комбінує у них під носом. Рано чи пізно це мало погано скінчиться.

Однак на перерву команди пішли за рахунку 1:0 на користь «галльських півнів». Нелогічний і десь спірний пенальті дозволив Грізманну забити свій 5 м’яч на турнірі. Статистики поспішили обнадіяти господарів, підрахувавши, що Франція ніколи не програвала, коли забивав Грізманн. Воно то дійсно так, але попереду ще було мінімум 45 хвилин. А для німців це купа часу аби обіграти самого дідька.

Та свій тест на виживання команда Льова провалила. Господарі трансформувалися на термінаторів і не пропустити суперника до власних воріт. А от німці так і не включили режим холоднокровних футбольних кіллерів. Коли Грізманн забив вдруге, вони взагалі перейшли на холостий хід.

Капут Німеччини водночас несподіваний і цілком логічний. Несподіваний, бо до 45 хвилини команда Льова ганяла господарів мов хлопчаків. А логічний, тому що у вирішальний момент коли потрібно було демонструвати характер, німці розгубились і програли усі ключові моменти воротарю суперника Льорісу. Як наслідок, Франція домінувала після перерви, забила другий м’яч і довела справу до перемоги. Героєм матчу став Антуан Грізманн. Його легкий, тендітний і вишуканий стиль як раз і уособлює гру «триколірних» на турнірі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-