Усик пообіцяв стати чемпіоном світу

Усик пообіцяв стати чемпіоном світу

Фото
Укрінформ
Інтерконтинентальний чемпіон за версією Всесвітньої боксерської організації (WBO) у важкій вазі, перший номер рейтингу WBO українець Олександр Усик (9-0, 9 КО) заявив, що здобуде перемогу в бою, який відбудеться 17 вересня у Гданську (Польща) між ним та чинним чемпіоном світу WBO у важкій вазі Кшиштофом Гловацькі (26-0, 16 KO).

Про це він сказав на прес-конференції за участю головних героїв і організаторів майбутньої події, зазначається в прес-релізі, що є в розпорядженні Укрінформу.

"Я не вважаю, що в цьому поєдинку я буду другим номером. 17 вересня в рингу будуть боксувати два сильних хлопці. Так, зараз Кшиштоф - чинний чемпіон світу. І я стану чемпіоном світу... Цей хлопець не здається і завжди йде до кінця. Я також в цьому поєдинку буду йти до кінця. І у нас вийде дуже сильний і великий бій. І дай Бог, щоб у нас все вийшло, щоб кожен з нас вийшов на своїх ногах. А переможе  - найсильніший", - заявив Усик.

Як відомо, в активі 29-річного Усика дев'ять дострокових перемог на профі-рингу, титул Інтерконтинентального чемпіона за версією WBO у важкій вазі, а також блискуча любительська кар'єра, в тому числі, "золото" Олімпіади в Лондоні 2012 року.

Зріст олімпійського чемпіона - 190 см, розмах рук - 198 см, боксує в стійці лівші. Тренується під керівництвом Джеймса Алі Башира та Сергія Ватаманюка. Олександр займає провідні позиції в рейтингах найпрестижніших боксерських організацій - перший рядок рейтингу WBO, 6 позиція рейтингу WBC (Всесвітня боксерська рада), 10 рядок WBA (Всесвітня боксерська асоціація). У грудні 2015 рокуУсик провів успішний захист титулу, здобувши дострокову перемогу над Педро Родрігесом. Напередодні зустрічі з Гловацькі був запланований бій Олександра зі Стівеном Сіммонсом, але українець отримав травму під час одного з спарингів і поєдинок був скасований.

"Невеликий досвід Олександра в профі я не вважаю недоліком. Коли я виходив в ринг проти Марко Хука, всі прогнозували мою поразку. Однак все вийшло інакше. За плечима Олександра великі досягнення в аматорському боксі, він - Олімпійський чемпіон. І я впевнений, що це буде гарний бій", - зазначив Кшиштоф Гловацькі.

"Що стосується моєї підготовки до цього поєдинку - ми нічого не змінювали у стандартній схемі. Як і Олександр, перший етап я проводжу в горах, в Закопанє. Далі продовжу готуватися у Варшаві", - додав Гловацькі.

Чемпіону світу за версією WBO в першій важкій вазі Кшиштофу Гловацькі 29 років. Зріст - 183 см, розмах рук - 191 см, бойова стійка - лівша. Тренує Кшиштофа російський фахівець Федір Лапін, який давно влаштувалася в Польщі. Кшиштоф дебютував на професійному рингу восени 2008 року у себе на батьківщині і провів з тих пір 26 поєдинків, вигравши всі, причому 16 перемог здобув нокаутами. У 2012 році поляк став володарем титулу Інтерконтинентального чемпіона WBO і потрапив в топ-15 світового рейтингу цієї організації, нокаутувавши у 6-му раунді мексиканського боксера Феліпе Ромеро. Нагадаємо, що згодом саме Ромеро став першим суперником Олександра Усика на профі-рингу. Інтерконтинентальний титул WBO Кшиштоф захистив тричі. В січні 2015 року Гловацькі виборов пояс Чемпіона Європи за версією WBO, перемігши за очками у досвідченого албанського агресора Нурі Сефері. Ця перемога принесла поляку статус офіційного претендента на пояс Чемпіона світу за версією WBO, яким вже шість років беззмінно володів Марко Хук. Бій між Хуком і Гловацькі відбувся в Нью-Арку (США, штат Нью-Джерсі). У 6 раунді поляк побував у важкому нокдауні, але зумів вижити, відновився від потрясіння і продовжив бій, щоб в 11 трихвилинці послати фаворита в чистий нокаут. Сенсаційна перемога над Хуком принесла поляку не тільки чемпіонський пояс, але і ввела його в обойму топових важкоатлетів світу. У квітні 2016 Гловацькі успішно відстояв свій титул в бою з Стівом Каннінгемом.

"Відразу ж після захисту Кшиштофа Гловацькі проти Стіва Канненгема Всесвітня боксерська організація закликала сторони Усика і Гловацькі провести переговори і узгодити дату й умови обов'язкового захисту титулу. Ми зробили фінансово привабливу пропозицію Кшиштофу, однак у фінальному підсумку поєдинок відбудеться в Польщі, і наша компанія виступає співорганізатором цього бою. Якщо говорить про цифри: йдеться про 500 тисяч доларів", - прокоментував промоутер Олександра Усика Олександр Красюк.

Як відомо, 17 вересня 2016 року у Гданську (Польща) на 12-тисячній Ergo Arena відбудеться поєдинок між Інтерконтинентальним чемпіоном за версією WBO у важкій вазі, першим номером рейтингу WBO Олександром Усиком (9-0, 9 КО) і Чемпіоном світу WBO у важкій вазі Кшиштофом Гловацького (26-0, 16 KO). Компанія братів Кличків "K2 Promotions Ukraine" і промоутерська компанія "Knockout Promotions" виступлять співорганізаторами цього бою.

Фото: К2

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-