Стрибок Роналду. Португалія виходить у фінал Євро-2016

Стрибок Роналду. Португалія виходить у фінал Євро-2016

Укрінформ
Збірна Португалії перемогла Вельс 2:0 і зіграє у вирішальному матчі чемпіонату Європи.

Афіша першого півфіналу Євро-2016 читалась просто – Роналду проти Бейла. Партнери по «Реалу» тут мали лягати кістьми, аби вивести свої збірні у головний матч чемпіонату. Від Роналду чекали голів та руху. А від Бейла – ледь не кращого матчу за кар’єру. При цьому Гарет ще мав компенсувати втрату Ремзі в центрі поля.

Як і передбачалось, на перших хвилинах португальці більше контролювали м’яч і грали гостріше в атаці. Вони також мали перевагу у швидкості. Швидше приймали рішення, швидше працювали з м’ячем. Втім, вистачило їх не на довго. З часом португальці звели усю гру до перекочування м’яча в центрі поля. В мережі жалілися на нудну гру Португалії і жартували, що їх суперники у підсумку програють їм від смертельної нудьги.

Натомість Вельс виглядав симпатичніше. Всі атаки будувались через Бейла, він міняв фланги і активно маневрував. Звичайно, валлійці також пильнували суперника і не лізли в авантюри. Однак від їх гри не віяло холодом прагматизму.

Вирішальною стала 50 хвилина, коли клас Роналду втілився у гол неймовірної краси. З вражаючим зависання у повітрі у стилі зірок НБА і гарматний ударом головою. Щойно валлійці стали перебудовуватись, як пропустили вдруге і на цьому інтрига майже вмерла. Кріс Коулмен зробив заміни з акцентом на атаку. Однак їх наступ був хаотичним, розрахованим на вдачу. Бейл так і не зміг замінити Ремзі на позиції диригента. 

Свою першу перемогу на турнірі Португалія здобула дуже вчасно. За крок до фіналу. «Чари» зняли Роналду і Нані. Повівши 2:0, португальці нарешті продемонстрували розкутий та розкішний футбол. Віддамо належне і головному тренеру Португалії Фернанду Сантушу. Уся його ротація складу протягом турніру приносила результат. Дублери нічим не поступалися номінально основним гравцям.

На захист Вельсу скажемо, що вони зіграли на звичному рівні, але цього разу суперник діяв безпомилково і нівелював усі козирі «Драконів». Так, Роналду знову відібрав усю славу у Бейла, втім Гарет з величезним відривом переміг у номінації «Глядацькі симпатії». Як і вся збірна Вельсу загалом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-