Помсти не вийшло, зате полякали. Як Ірландія намагалась залишити Євро-2016 без господарів

Помсти не вийшло, зате полякали. Як Ірландія намагалась залишити Євро-2016 без господарів

Укрінформ
Збірна Франції стала наступним чвертьфіналістом Євро-2016. В 1/8-ій господарі обіграли Ірландію 2:1.

Зізнаємось, ніхто в цьому протистоянні на Ірландію не ставив. Так, французи мали непереконливий вигляд на груповому етапі, але суттєва перевага в класі все одно робила господарів турніру беззаперечними фаворитами. Від Дідьє Дешам вже не просили, а вимагали потужного футболу. Тренер «галльських півнів» мав нарешті розбурхати власну атаку і не доводити в черговий раз країну до колективного серцевого нападу.

А от мотивація Ірландії мала присмак помсти. ЗМІ згадали і максимально роздули історію зі скандальним голом Франції у ворота ірландців у відборі на ЧС-2010. Тоді знаменитий Тєррі Анрі підіграв собі рукою після чого французи і забили вирішальний м’яч. Преса і вболівальники чекали на вендетту.

Втім, її не сталося. Хоча для Ірландії усе почалося ідеально – пенальті, гол Бреді та провальний перший тайм французької збірної. Епізодами складалось  враження, що господарів заціпило. Вони не розуміли, як саме їм вести наступ. Не було у них на полі й лідера. Скажімо, черговий матч провалив Погба, загубився герой групового етапу Пайє.

Безперечно, Ірландія перебувала у своїй стихії. Натхненна і на емоціях вона була здатна забити ще. Але у господарів був план, який і спрацював. В перерві Дідьє Дешам знайшов потрібні слова, та зняв з команди параліч. Як засвідчив другий тайм, «триколірні» згадали про клас і характер, аби розвернути хід поєдинку на свою користь.

Знайшовся і лідер. Антуан Грізманн забив двічі, спровокував на вилучення Даффі та згодом міг оформити хет-трик. На щастя господарів, свою розгублену гру до перерви вони зуміли швидко трансформувати у переконливу перемогу 2:1. Віддамо належне й ірландцям. На сенсацію їм не вистачило сил, адже вони відпочивали на два дні менше за французів. А це в сучасному спорті суттєва перевага.

І все ж співавторами видовищного матчу ірландці стали точно. Помсти не вийшло, натомість вийшло добряче полякати усю Францію, експертів та букмекерів. 

Фото: uefa.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-