Сусідське щастя. Як Польща продовжує перемагати на Євро-2016

Сусідське щастя. Як Польща продовжує перемагати на Євро-2016

Укрінформ
Збірна Польщі стала першим чвертьфіналістом Євро-2016. Основний та додатковий час їх поєдинку проти Швейцарії завершився внічию 1:1, а в серії пенальті влучніше пробили саме поляки 5:4.

Польща і Швейцарія, які розпочинали стадію плей-оф, вважалися збірними, схильними до захисного, а інколи відверто нудного . Експерти пророкували обережну гру до першої помилки. Швейцарці мали більше контролювати м'яч.

А поляки розраховували на контратаки від Левандовськи. Шанси суперників розцінювали як 50 на 50, хоча букмекери віддавали невелику перевагу нашим сусідам.

Загалом матч не розчарував. Команди не збились на щільний захист і багато дозволяли супернику. Зокрема, вони подарували нам змістовний і багатий на події перший тайм. Було достатньо ударів та гостроти. Польща виглядала більш переконливо, і партнери зробили усе, аби Блащиковськи залишалось просто поцілити у ворота.

Після перерви Польща отримала можливість грати на контратаках, і це був шанс для нападників Левандовськи та Міліка. Але все скінчилось закономірною нічиєю 1:1. Польща занадто рано почала грати на відбій. А от у складі Швейцарії виявився такий майстер як Шакірі. Його гол наразі найбільш видовищний на Євро-2016.

Загалом обидві команди були гідні перемоги. На боці Польщі - класний перший тайм, на боці Швейцарії - диво-гол Шакірі, моменти у додатковий час і краща статистика. Команда Петковича більше била по воротам (28:20), більше володіла м'ячем (56% на 44%), більше віддала точних передач (85% на 80%).

Втім, у чвертьфінал пройшли поляки з чим їх і вітаємо. В серії одинадцятиметрових вони перемогли завдяки майстерності та врівноваженості своєї п'ятірки пенальтистів (Левандовськи, Мілік, Глік, Блащиковський, Криховяк). А от у швейцарців схибив один з найкращих гравців на полі - Гранті Джака. Футбольна фортуна вкотре продемонструвала свою примхливість.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-