Це називається провал. Україна програла Польщі і вертається додому без очок і голів

Це називається провал. Україна програла Польщі і вертається додому без очок і голів

Укрінформ
В останньому турі в групі збірна України поступилась полякам 0:1. Гідно завершити турнір у нас не вийшло.

Матч з Польщею не мав для нас вже турнірного значення. Українські футболісти могли без зайвого хвилювання виходити на поле і «грюкати дверима». Зважаючи на депресивні новини зі стану збірної від «синьо-жовтих» навіть не вимагали неодмінної перемоги. Достатньо було продемонструвати гідний футбол і характер.

Напередодні матчу Михайло Фоменко пообіцяв кілька замін і слово стримав. В захисті вперше з’явились Бутко і Кучер. В опорній зоні разом зі Степаненком вийшов Ротань. В центрі півзахисту з перших хвилин Фоменко випустив Зінченка. А в напад повернувся Зозуля. Заміни в цілому слід визнати вдалими.

За перші 20 хвилин українці зробили більше осмислених передач ніж за два попередні матчі. Чудово почувалися на позиції диригентів атак Ротань і Зінченко. Як наслідок – кілька гольових моментів. Втім забити свій перший м’яч на Євро-2016 нам так і не вдалося.

Підсумовуючи перший тайм, варто похвалити збірну України, яка грала розкуто і багато комбінувала. Біля власних воріт наші добре стримували польський тандем Мілік – Левандовськи. Усі креативні півзахисники Ярмоленко, Ротань, Зінченко, Коноплянка класно рухалися і намагалися доводити до кінця атакуючі дії.

Те, що сталося після перерви варто назвати так: здулись мов повітряна кулька. Черговий стандарт став фатальним для збірної України. Цього разу ми не втримали Блащиковськи після розіграшу кутового.

Залишалася надія, що футболісти нарешті розлютяться і якось відреагуює тренерський штаб. Але марно. Пропущений м’яч лише прискорив агонію України. Побільшало втрат і непорозумінь між гравцями, злість виливалась у порушення правил. Останнім, хто міг щось змінити, був Зозуля, але пробив повз ворота. Далі лише конвульсії і фінальний рахунок 0:1. 

У підсумку, три поразки, нуль очок, нуль голів. Провал, який ніхто не очікував. Чому так сталось? Очевидно, стрес великого турніру паралізував більшість гравців. Насамперед, лідерів. Далися взнаки і проблеми в середині команди, і прорахунку тренерського штабу. Остання заміна це взагалі щось за межею зла. Коли потрібно було ризикувати, Фоменко замінив форварда Зозулю на руйнівника Тимощука. 

Таким чином з нашої групи до наступного кола виходять Польща та Німеччина. Північна Ірландія набрала три очки і чекає, коли скінчиться увесь груповий турнір. Ну а ми робимо паузу, глибоко втягуємо повітря, видихаємо і дивимось Євро-2016 далі. Футбол того вартий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-