Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Коли дощ змиває мрії. Як збірна засмутила усю Україну

Коли дощ змиває мрії. Як збірна засмутила усю Україну

Укрінформ
Збірна України програла свій другий матч на Євро-2016. Несподівано ми поступились Північній Ірландії 0:2 і тепер «синьо-жовті» на межі вильоту з турніру.

Після стартових поразок, матч в Ліоні перетворився для суперників у поєдинок виживання. Північна Ірландія розчарувала у грі проти Польщі (0:1), а наша збірна в певній мірі незаслужено програла німцям (0:2). Україна хоч і вважалася формальним фаворитом, але годі й було міряти що британці другий матч поспіль зіграють невдало. Бодай на нічию з нами вони розраховували, зважаючи на їх стіноподібний захист з восьми гравців.

Проломити цю стіну ми планували за рахунок швидкої і комбінаційної гри. Для цього «синьо-жовті» мали опустити м’яч на землю, відмовитись від верхових передач і увімкнути фантазію. В нападі Михайло Фоменко несподівано віддав перевагу Селезньову. Наш тренер вирішив, що силовий і фактурний форвард зіграє корисніше ніж легкий Зозуля.

На жаль, усе про що говорити і писали експерти, журналісти та вболівальники українська збірна проігнорувала. Футбол вона показала низького ґатунку, зробивши усі можливі помилки про які попереджали. В атаці вперлись в захисну стінку, а біля власних воріт прогавили прогнозований стандарт.

У першому таймі головною проблемою було те, що в центрі поля у нас не виявилось гравця з різким нестандартним пасом. Наші атаки з флангів виявились вкрай неефективним. Не виходило нічого – ні мінімальних комбінацій, ні швидких забігань, не було ударів та гострих передач. На додачу заважала злива, адже слизький газон головний ворог комбінаційного футболу. А от суперник в середині тайму відчув нашу слабину і за останні 10 хвилин створив кілька небезпек біля українських воріт.

Після перерви вже за рахунку 0:1 ми мали ще час згадати про наш характер. Могла піти на користь і пауза в матчі через град. Натомість гра у нас зовсім розладналась. «Зникли» лідери Ярмоленко і Коноплянка. Мало того, у «синьо-жовтих» не знайшлося жодної людини, здатної на вчинок, чи бодай одну майстерну дію. Хіба що Селезньов одного разу вдало зіграв після навісу, але влучив у голкіпера.

Наприкінці матчу у нас вже не було часу щось вигадувати, то ж збірна спростила гру і перейшла на навалу. Попри усі сподівання фартового удару чи рикошету не сталося. Зате стався другий м’яч у ворота П'ятова і підсумкова катастрофа з рахунком 0:2.

Таким чином, ключовий матч в групі програний, а отже українці можуть поволі пакувати валізи додому. Навіть перемога в останньому турі над Польщею не гарантуватиме нам третього місця в групі. Надто багато вже втрачено. Єдине, що залишається, - гідно завершити турнір з поваги до себе, вболівальників та країни, яка переживає не найкращі часи.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-