Поразка з присмаком оптимізму. Як Україна зіграла перший матч

Поразка з присмаком оптимізму. Як Україна зіграла перший матч

Укрінформ
Наша збірна розпочала Євро-2016 з поразки від чемпіонів світу - німців - 0:2.

Так, ми програли, але все одно, браво, збірна України! Дякуємо за яскравий матч і змістовну гру. Потрібно було забивати наприкінці першого тайму і хоча б відновлювати перевагу. Великий поєдинок провів наш воротар Пятов. В актив слід віднести матч усьому нашому півзахисту на чолі з Сидорчуком. Віримо, далі будуть голи та перемоги.

Ну, а напередодні нашого стартового матчу на Євро-2016 усі вишукували шанси збірної України проти німців. Перше, про що писали, – слабкий захист чемпіонів світу. Насамперед, на флангах. Логічно, усі сподівалися, що наші крайки Ярмоленко і Коноплянка зуміють цією слабиною скористатися. І як показав матч, моментами вони, за підтримки Коваленка і Сидорчука, цілковито панували на краях поля.

Що стосується стартових складів, то Михайло Фоменко, мабуть, довго думав, кого поставити у центр півзахисту до Степаненка. Врешті-решт вн схилився до молодих виконавців – Сидорчука і Коваленка. І не помилився. Головний тренер німців Йоахім Лев найбільш проблемний захисний пазл склав так: Мустафі – Боатенг – Хеведес – Гектор. Як і очікувалося, досвідчений Хуммельс через травму залишився у запасі.

Ключовими для нас мали стати останні 15 хвилин першого тайму. Наша збірна домінувала і могла вийти вперед, якби Нойєр та Боатенг не врятували власні ворота. Перевагу ми здобули завдяки відмінному пресингу в середині поля. Ми не давали німцям організовувати власний наступ і самі вдало атакували. Шкода, але після перерви ми вже не мали таких нагод. Німці на класі контролювали гру і довели справу до перемоги.

Стосовно недоліків. Так, українці грали проти чемпіонів світу, але все одно ми забагато поступалися німцям у володінні м’ячем та за точними передачами. Більшого чекали від Ярмоленка та Зозулі. Так, вони багато боролися і працювали, але першому не вистачило конструктивних дій, а другий мало взаємодіяв з партнерами. Також склалося враження, що ми періодами дуже притискалися до власної штрафної, а на останній штурм нам забракло сил.

Зараз головне - пережити та переварити цю поразку. Тренери мають зробити висновки і виправити помилки. У нас є хід, є мислення, є виконання. Ця збірна ще не показала свого максимуму у Франції, тому чекаємо на результат проти Північної Ірландії та Польщі.

Фото: Павла Кубанова, прес-служба ФФУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-