Найвисокооплачуванішим спортсменом у рейтингу Forbes вперше став футболіст

Найвисокооплачуванішим спортсменом у рейтингу Forbes вперше став футболіст

Укрінформ
Рейтинг найбільш високооплачуваних спортсменів світу Forbes вперше очолив футболіст. Ним став португальський форвард Кріштіану Роналду, який виступає за мадридський "Реал". 

Як повідомляє офіційний сайт Forbes, за рік португалець заробив $88 млн. 

"За контрактом з" Реалом ", що закінчується 2018 року, Роналду отримує близько $53 млн на рік у вигляді зарплати та бонусів. Решту він заробляє на спонсорських угодах з Nike, TAG Heuer

, Herbalife, Clear Shampoo та іншими брендами. Минулого року португалець підписав новий п'ятирічний контракт із Nike, який приносить футболістові $13 млн на рік. Крім того у Роналду не закінчився 6-річний $40-мільйонний контракт з мільярдером Пітером Лімом і його компанією Catpital, якій належать XTrade та Turk Telecom ", - зазначається у повідомленні.

У рейтингу-2016 слідом за Роналду розташувався його одвічний конкурент в боротьбі за футбольні титули і звання - аргентинський нападаючий "Барселони" Ліонель Мессі, який збільшив за рік свій дохід з $73,8 млн до $81,4 млн.

До трійки найбільш найбільш високооплачуваних атлетів світу увійшов також баскетболіст "Клівленд Кавальєрс" Леброн Джеймс. Його річний дохід Forbes оцінив в $77,2 млн.

Швейцарський тенісист Роджер Федерер виявився найбільш високооплачуваним спортсменом, який виступає в індивідуальних видах спорту. У загальному рейтингу він посів четверту сходинку з річним доходом $67,8 млн. З них $60 млн принесли рекламні контракти з провідними світовими брендами Nike, Rolex

, Mercedes-Benz та Credit Suisse.

Річний дохід ста спортсменів рейтингу Forbes (за період з 1 червня 2015 року по 1 червня 2016-го) склав $3,15 млрд. Доходи від рекламних контрактів та участі у світських заходах склали 29% від цієї суми.

У першій сотні рейтингу представлені атлети з 23-х країн. З них більшість - 65 - американці.

100 найбільш високооплачуваних спортсменів світу виступають лише в 10-ти видах спорту. Це футбол, баскетбол, гольф, бейсбол, американський футбол, теніс, бокс, автогонки, легка атлетика та єдиноборства MMA. Найбільше у рейтингу гравців у бейсбол (26 осіб) і американський футбол (21).

До рейтингу потрапили 12 футболістів, які виступають за клуби Європи. І лише дві жінки - тенісистки Серена Вільямс (США) та Марія Шарапова (Росія). Вони посіли у рейтингу відповідно 40-е і 88-е місця з річним доходом в $28,9 і $21,9.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-