Українські тенісисти відібралися на Олімпійські ігри

Українські тенісисти відібралися на Олімпійські ігри

Укрінформ
Троє українських тенісистів отримали право виступити на Олімпійських іграх 2016 в Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

Це з'ясувалося в понеділок, 6 червня, після оприлюднення Жіночою тенісною асоціацією (WTA) і Асоціацією тенісистів-професіоналів (АТР) рейтингів, підсумкових в боротьбі за олімпійські ліцензії, повідомляє Укрінформ.

В одиночному розряді у чоловіків відібрався Олександр Долгополов (31-й у рейтингу). У жінок в одиночному розряді виступлять Еліна Світоліна (19) і Леся Цуренко (44).

В одиночному розряді 56 тенісистів кваліфікуються згідно світовим рейтингом, 10 - згідно світовим рейтингом у парному розряді. Найсильніші спортсмени, які кваліфікувалися на одиночні змагання, автоматично мають право брати участь і в парному розряді.

Крім рейтингу в одиночному розряді, по шість місць у чоловіків і жінок надає Міжнародна федерація тенісу (ITF) і по два - тристороння комісія за участю представників Міжнародного олімпійського комітету, Міжнародної федерації і оргкомітету Ігор, в парному - по вісім.

Нагадаємо, змагання з тенісу на літніх Олімпійських іграх 2016 року відбудуться з 6 по 14 серпня. Турнір пройде на кортах олімпійського тенісного центру з твердим покриттям DecoTurf, на яких також проходить і Відкритий чемпіонат США.

Фото: ITF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-