МЗС відправить на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро чотирьох дипломатів

МЗС відправить на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро чотирьох дипломатів

Укрінформ
МЗС відрядить чотирьох дипломатів на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро для супроводження українських команд і спорстменів.

Про це заступник міністра з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила у п'ятницю під час засідання організаційного комітету з підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських та Паралімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро в 2016 році, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми є дуже обмеженими в кількості людей, які можуть забезпечувати нормальне функціонування як команд, так і офіційних делегацій. Ми зараз збільшуємо кількість дипломатів на три особи і постійно будуть перебувати в Ріо-де-Жанейро четверо наших співробітників", - сказала вона.

Зеркаль також попросила прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана посприяти, щоб українських дипломатів забезпечили акредитацією і розміщенням в Олімпійському селищі.

"Ми би хотіли попросити, щоб їх також включили до складу делегацій спортсменів, щоб вони могли супроводжувати і щоб їм було забезпечено акредитацію і можливість розміщення в Олімпійському селищі, оскільки у нас також дуже обмежені наші фінансові ресурси", - зазначила заступник міністра.

За словами Зеркаль, в Бразилії існує логістична проблема щодо забезпечення дипломатичної присутності, оскільки посольство України в Бразилії розташовано в місті Бразиліа, яке розташоване за 1200 кілометрів від Ріо-де-Жанейро, де проходитимуть Олімпійські ігри, а Генконсульство України знаходиться за 500 кілометрів від Ріо-де-Жанейро - в місті Сан-Паулу.

В українському МЗС очікують, що Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро відвідають близько 2 тисяч громадян України.

"Ми очікуємо, що українські громадяни відвідають цю Олімпіаду і розраховуємо на те, що це буде приблизно 2 тисячі українських громадян", - повідомила Зеркаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-