ЧС-2016 з хокею: Канада – чемпіон, Росія радіє бронзі, як золоту

ЧС-2016 з хокею: Канада – чемпіон, Росія радіє бронзі, як золоту

Фото
Укрінформ
Чемпіоном світу з хокею стала Канада, срібло – у Фінляндії. Максимум, чого змогла досягти хазяйка турніру збірна Росії, це перемогти у втішному фіналі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кожне чудо колись закінчується. Молода збірна США, яка грала свій півфінал на чотири години пізніше і закінчила його близько опівночі, не встигла відновитися до 16.15. Тому в матчі за третє місце «американські студенти» начисто програла Росії 2:7.

Перед початком першості в РФ усі казали, що срібло, як торік (коли у фіналі крупно програли канадцям), росіян не влаштує. Але тут перемога в матчі за третє місце була подана як супер-досягнення. На російських платформах оперативно з'явилися радісні логотипчики-банери «Росія-США. Перемога!».

У справжньому ж, «золотому» фіналі увечері зустрічалися Фінляндія і Канада.

Гра була надсуворою. А після того, як Макдевід з подачі Дюшена на 12-й хвилині закинув шайбу, канадці зовсім «засушили» гру. Вона стала схожа на шахи на льоду. Фіни з їх потужною атакою ніяк не могли прорватися до воріт. А коли напркінці матчу Фінляндія замінила воротаря на шостого польового гравця, вже сам Дюшен точно по центру вразив порожні ворота – 2:0. Канадці вискочили на лід, покидавши амуніцію, і почали святкування. Їх насилу, але все ж вмовили знайти свої шоломи, рукавички і дограти ці 0,9 секунди. Правила є правила.

Тепер хокейний всесвіт чекає Кубка Світу в Торонто, який розпочнеться у вересні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-