У ФРН вважають, що Росії взагалі не місце на Олімпіаді

У ФРН вважають, що Росії взагалі не місце на Олімпіаді

Укрінформ
Німецькі спортивні функціонери закликали звільнити Росію від участі в літній Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро з огляду на масштабний скандал навколо застосування допінгу в російському спорті.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Це дуже серйозні звинувачення. Якщо вже в Росії допінг застосовується настільки систематично, російській команді не слід було б їхати на літні ігри в Ріо", - заявив президент Німецької федерації легкої атлетики Клеменс Прокоп.

У свою чергу, голова правління Німецького олімпійського спортивного союзу Міхаель Феспер назвав скандальними повідомлення про те, що російські офіційні особи систематично маніпулювали пробами на допінг. "Нові звинувачення на адресу Росії з приводу державних допінгових практик є жахливими і стали важким ударом для всього олімпійського руху. Світове антидопінгове агентство WADA має якомога швидше і якнайретельніше їх розслідувати", - заявив він.

Веспер наголосив, що якщо ці звинувачення підтвердяться, то це повинно мати відповідні наслідки. "Важливо гарантувати рівні можливості для всіх спортсменів, особливо напередодні Олімпіади в Ріо", - зазначив він.

Напередодні газета The New York Times оприлюднила матеріал, заснований на свідченнях колишнього керівника московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова. У цьому матеріалі стверджується, що під час зимової Олімпіади в Сочі десятки російських спортсменів вживали допінг в рамках секретної державної програми. Міністр спорту РФ Віталій Мутко відкинув ці звинувачення, назвавши їх частиною інформаційної війни проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-