ЧС-2016 з хокею: перемога Росії 9 Травня і ордени в сміттєвому баку

ЧС-2016 з хокею: перемога Росії 9 Травня і ордени в сміттєвому баку

Укрінформ
В четвертий день домашнього чемпіонату світу з хокею, який прийшов на свято Перемоги, Росія обіграла Латвію 4:0.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас сьогодні були шанси переломити хід невдало складалася для нас ігри, коли ми кілька разів довго грали вп'ятьох проти трьох суперників. Але з реалізацією більшості ми сьогодні явно не впоралися, на відміну від попередніх матчів», - сказав тренер латвійців Леонід Береснєв по закінченні матчу.

Тренер збірної Росії Олег Знарок в цілому висловив задоволення грою, заявивши, що «команда потроху розкріпачується». З негативних моментів відзначив недостатню дисциплінованість, яка виявилася у великій кількості штрафів.

Потрібно відзначити, що Знарок підтримав традицію «сухих перемог», здобутих під його керівництвом на чемпіонатах світу 9 травня - 5:0 (2014, над Швейцарією) і 7:0 (2015, над Білоруссю). Але тоді колишній громадянин Латвії та Німеччини у першому випадку взагалі не вдягнув георгієвську стрічку, а в 2015-му почепив її тільки під час другого періоду. Тепер Олег Валерійович остаточно адаптувався до російського громадянства: 9 Травня одягає георгіївську стрічку, символ агресії та окупації для України і низки інших пострадянських країн, з самого початку гри.

Перед початком матчу Росія-Латвія кожному вболівальнику були дані складаються міні-банери, з одного боку яких був зображений російський триколор, а з іншого – Орден Вітчизняної війни. І коли на прохання ведучого всі глядачі розгорнули банери, це виглядало вражаюче. Але ще більш вражаюче виглядали сміттєві баки льодової арени по закінченні матчу – вони були з гіркою заповнені цими зображеннями державного прапора РФ і Ордена Вітчизняної війни.

У паралельному денному матчі Канада вдвічі більш впевнено перемогла Білорусь 8:0. Дуже цікаво склалися вечірні матчі принципових суперників. Шведи швидко повели в матчі з чехами 2:0, але в підсумку програли 2:4. Фінляндія ж у не менш впертій боротьбі здолала молоду команду США 3:2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-