Чотири російських переможця олімпіади в Сочі вживали допінг - ЗМІ

Чотири російських переможця олімпіади в Сочі вживали допінг - ЗМІ

Укрінформ
Американський телеканал Сі-бі-ес анонсував передачу про використання допінгу російськими спортсменами, які брали участь в Олімпійських іграх у Сочі в 2014 році.

Про це повідомляє ВВС.

За словами колишнього співробітника Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) Віталія Стєпанова, як мінімум чотири російські спортсмени, які отримали золото на Олімпіаді в Сочі, вживали стероїди.

Степанов посилається на розмови по Skype c колишнім главою московської антидопінгової лабораторії Григорієм Родченковим, який, як стверджується, повідомив йому, що співробітники ФСБ допомагали спортсменам приховати використання допінгу на іграх у Сочі. Фактично ФСБ намагалася контролювати кожен крок роботи антидопінгового агентства у Сочі, стверджує Стєпанов.

Родченков, за словами Стєпанова, надав йому список російських спортсменів, які виступали в Сочі і вживали стероїди. З них щонайменше четверо виграли золоті медалі, йдеться в анонсі програми "60 хвилин", що має вийти у цю неділю, 8 травня.

В грудні 2014 року німецький канал ARD показав документальний фільм, згідно з яким 99% російських атлетів вживають допінг. Цей фільм призвів до великого скандалу в російському спорті.

Всесвітнє антидопінгове агентство почало розслідування застосування допінгу в російській легкій атлетиці. У листопаді 2015 року ВАДА звинуватило Росію у порушенні антидопінгових правил.

ВАДА вирішило, що РУСАДА не відповідає її вимогам. Зараз агентство реформується під наглядом іноземних експертів. Також була припинена робота московської антидопінгової лабораторії.

ВАДА також рекомендувало Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) дискваліфікувати Всеросійську федерацію легкої атлетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-