Бельгійку дискваліфікували за двигун у велосипеді

Бельгійку дискваліфікували за двигун у велосипеді

Укрінформ
Дисциплінарна комісія Міжнародного союзу велосипедистів (UCI) дискваліфікувала бельгійську гонщицю Фемке ван ден Дрісше, у велосипеді якої був виявлений прихований двигун, на шість років.

Про це повідомляється на сайті UCI.

«Дискваліфікація ван ден Дрісше починається з 11 жовтня 2015 року та закінчується 10 жовтня 2021 року. Також бельгійка має повернути всі виграні медалі та призові гроші на турнірах, на які поширюється дискваліфікація. Таким чином, спортсменка позбавлена титулу чемпіонки Європи у віці до 23 років. Крім того, UCI оштрафував бельгійку на 20 тисяч швейцарських франків», - наголошується в публікації.

Як відомо, UCI 30 січня почав розгляд у зв'язку з тим, що ван ден Дрісше попалася на "механічному допінгу" за підсумками дослідження її велосипеда на чемпіонаті світу з велокросу в бельгійському Золдері. Днем пізніше президент UCI Браян Куксон підтвердив, що на велосипеді бельгійки був знайдений прихований двигун. Це був перший випадок виявлення "механічного допінгу" на таких великих змаганнях. Велосипеди часто перевіряються і в шосейному велоспорті, на перегонах всіх категорій, в тому числі на Гранд-турах. 14 березня бельгійка оголосила про завершення спортивної кар'єри.

Раніше UCI повідомив, що використовує тепловізори, рентген та ультразвукове тестування, але найбільш економічно виправданим, надійним і точним методом виявилися тести за допомогою магнітного резонансу та програмного забезпечення, створене у співпраці з фахівцями-розробниками.

Фото: Belga

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-