Збірна України збереться за три тижні до Євро-2016 - Фоменко

Збірна України збереться за три тижні до Євро-2016 - Фоменко

Укрінформ
Національна збірна України з футболу розпочне безпосередню підготовку до чемпіонату Європи за три тижні до його старту.

Про це у столичному Будинку футболу розповів головний тренер "синьо-жовтих" Михайло Фоменко під час чергового засідання "Футбольного прес-клубу", повідомляє Dynamo.kiev.ua.

"Добре, що на підготовку у нас на цей раз буде не двоє чи четверо діб, а близько трьох тижнів. Але спершу необхідно буде дати хлопцям прийти до тями після закінчення сезону, пережити всі його події, викинути з голови все негативне, а залишити тільки позитивне. І тільки після цього можна буде починати готуватися, щоб в результаті видати максимум (а може навіть і більше) на Євро-2016", - підкреслив наставник українців.

За його словами, тренерський штаб, визначаючись із місцем проведення тренувального збору напередодні Євро-2016, а також з суперниками по товариських матчах, які будуть проведені в рамках цього збору, виходив, насамперед, з того, щоб уникнути акліматизації, коли національна команда прибуде до Франції.

"Що стосується побажань по суперникам, то не забувайте, що з нами далеко не всі хочуть грати. Ми вибирали з того набору команд, які були готові провести з нами спаринг. Попереду нас чекає три контрольні матчі. Ми повинні використовувати їх для того , щоб перед стартом нашого виступу на Євро-2016 визначитися з усіма питаннями - починаючи від складу, заявки на турнір і закінчуючи повним розумінням того, як необхідно будувати гру проти кожного з наших суперників на чемпіонаті Європи", - сказав Фоменко.

Стосовно останніх критичних зауважень на адресу збірної України, відсутності видовищності в її грі, головний тренер "синьо-жовтих" зазначив: "Будь-яка команда грає так, як їй дозволяє суперник. Нарешті, повторюся про терміни, які у нас є на підготовку до матчів: якщо б у нас було більше часу напередодні того чи іншого поєдинку, то якість футболу, яке демонструє наша команда, була б вищою".

"При цьому, само собою, треба відштовхуватися від реалій, які є станом на сьогоднішній день. Збірна України не може бути осторонь від чемпіонату України, від його рівня", - підсумував Михайло Фоменко.

В ході підготовки до чемпіонату Європи, який стартує у Франції 10 червня, команда Фоменко 29 травня в Турині зустрінеться з румунами, 3 червня в Бергамо - з албанцями, а на 6 червня запланований (але ще не підтверджений) спаринг з Молдовою.

Нагадаємо, збірна України свій перший матч на Євро-2016 проведе 12 червня в Ліллі проти чемпіона світу збірної Німеччини. 16 червня "синьо-жовті" в Ліоні зустрінуться з командою Північної Ірландії, а 21 червня в Марселі - з поляками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-