Напередодні референдуму у Нідерландах українці влаштують ультрамарафон і велопробіг

Напередодні референдуму у Нідерландах українці влаштують ультрамарафон і велопробіг

Укрінформ
Спортсмени та учасники всеукраїнського руху "Спорт заради миру" влаштують ультрамарафон та велопробіг за маршрутом Гаага-Амстердам (65 км) на підтримку демократії та європейської єдності.

В акції "Say "YES!" Європі", яка відбудеться напередодні референдуму у Нідерландах щодо ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС, візьмуть участь понад 100 активістів не лише з України, а й Польщі, Німеччини, Франції та Нідерландів. Найстаршому з них 66 років, а наймолодшому - 23.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас дуже складна ситуація у Нідерландах, ми висадили там спочатку такий урядово-бізнесовий десант, який зараз знаходиться там на форумі. І ви сьогодні, як спортивні дипломати, від серця до серця передасте наш посил, що ми такі ж європейці, як вони", - сказав міністр молоді та спорту України Ігор Жданов під час урочистих проводів учасників ультрамарафону та велопробігу.

Жданов також повідомив, що супроводжуватиме українців народний депутат Олексій Гончаренко та співробітники Національної поліції, а зустрічатиме їх у Нідерландах міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Так, ультрамарафон та велопробіг стартує 3 квітня о 10 ранку з площі Плейн у Гаазі, а прибуття всіх учасників акції планується о 14.00 на площі Рембрандт в Амстердамі.

Фото: Думська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-